• DOLAR 35.379
  • EURO 36.388
  • ALTIN 3009.76
  • ...
Görme engelleri hafız olmalarına “engel” olmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep İl Müftülüğü öncülüğünde Şahinbey İlçe Müftülüğüne bağlı Hoşgör Fatih Kur’an Kursu’nda görme engelli öğrenciler için açılan kurs büyük bir ilgi görüyor.

Kentteki görme engelli öğrenciler için 2018 yılında açılan, 4 öğrenci ile eğitime başlanan ve her geçen yıl öğrenci sayısı artan kurstan şu ana kadar doğuştan görme engelli olan Mehmet Can Durmuş (17) ve Metehan Toprak (15) hafızlıklarını tamamlayarak icazetlerini aldı.

Görme engelli hafızların yetiştirildiği kursta Kur'an-ı Kerim'i parmaklarıyla ezberleyen öğrencilerin bu anlamda gösterdikleri azim ve fedakarlıkları imrendiriyor.

Aileleri ve öğretmenlerinin yönlendirmesiyle Kur'an-ı Kerim öğrenmeye ve ezberlemeye karar veren görme engelli öğrenciler, okul eğitimlerinin yanında Hoşgör Fatih Kur'an Kursu'nda da hafızlık eğitimi görmeleri takdir topluyor.

Temel Kur'an-ı Kerim eğitimi aldıktan sonra hafızlığa başlayan görme engelli öğrenciler, engellerini bir kenara bırakarak ve sırt sırta vererek, öğreticileri eşliğinde görme engeliler için özel hazırlanan Braille alfabeli Kur'an-ı Kerim sayesinde hafız olabilmek için büyük bir gayret gösteriyorlar.

Azim ve gayretleri ile herkese örnek olan görme engelli öğrencilerin Kur’an-ı Kerim aşkı diğer engelli ve sağlıklı bireyler içinde güzel bir örneklik teşkil ediyor.

Öğrenciler, Gaziantep İl Müftülüğünün de verdiği destekle görme engelli olmalarına rağmen Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek için hiçbir “engel” tanımamaları ise dikkat çekiyor.

Kurs öğrencilerinden Musab Arslan ve Suriye uyruklu Said Hasan da hafızlık eğitimlerini tamamlayarak icazetlerini alacakları günü heyecanla bekliyor.

Azimleri, fedakarlıkları ve başarılarıyla çevredekilerinin ise hem takdirini toplayan hem de örnek olan görme engelli öğrenciler, hafız olma mutluluğuna ulaşmak için çaba sarf ediyor.

Şahinbey İlçe Müftüsü Necati Şafak, kurstaki görme engelli öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i öğrenme ve ezberlemede hiçbir “engel” tanımadığını, hafız olmak için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.

 “Kur’an-ı Kerim bizim hayat kitabımızdır”

Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu dini yönden aydınlatmak için her türlü tedbiri aldığını ifade eden Şafak, “Kur’an-ı Kerim bizim hayat kitabımızdır. Rabbimizin dosdoğru yoludur. Allah-u Teâla, bize bu kitabı gönderdiği, Peygamberine ümmet ettiği için hamd ediyoruz. Bizim bu dünyadaki vazifemiz Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve Peygamberimizin yaşadığı gibi yaşamaktır. Bu dünyadaki en önemli amacımız da budur. Kıyamet gününde de bu dünyada yazılan amel defterimiz açılacak, Kur’an-ı Kerim’e uygun olan amellerimiz bizi sevindirecek; Rabbimizin hoşnutluğunu kazanıp mükâfatımıza vesile olacak. Ama Kur’an-ı Kerim’e aykırı olanlarda maalesef bizim üzüntümüze neden olacak. Bütün insanlarımızın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımız her türlü tedbiri almıştır.” dedi.

Kur’an-ı Kerim eğitimden her yaş grubunun faydalandığına işaret eden Şafak, “7’den 70’e her yaştan 4-6 yaş Kur’an kurslarından başlayıp yaşı ne olursa olsun yaşı yüksek olanlara kadar Kur’an-ı Kerim eğitimi kurslarımız mevcut. Kur’an-ı Kerim eğitimi bizatihi Kur’an kurslarımızda ve çevrimiçi olarak da verilmektedir. İşte çalışanlar, memur olanlar, evde kalanlar yani kişinin durumu ve şartı ne olursa olsun Diyanet İşleri Başkanlığımız herkesin Kur’an-ı Kerim eğitimi alması için mutlaka bir program geliştirmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Kur’an-ı Kerim ve din eğitimi için her hangi bir sınır, engel yoktur”

Toplumu din konusunda aydınlatma görevi ile yükümlü olan Diyanet İşleri Başkanlığının, yaygın din eğitimi faaliyetini tüm vatandaşları kapsayacak şekilde planladığını ifade eden Şafak, bu kapsamda her türlü engelli grubu için de Kur’an-ı Kerim ve din eğitimi faaliyetlerinin olduğunu bildirerek, şunları söyledi.

“Gaziantep’te Şahinbey İlçe Müftülüğümüz bünyesinde Hoşgör Fatih Kur’an Kursumuzda da şimdiye kadar 4 görme engelli hafızımız, hafızlığını tamamladı. Bu hafızlarımızdan ikisi belgesini aldı ve Hoşgör Fatih Kur’an Kursumuzda hafızlık eğitimine devam etmektedir. İnşallah yakın bir zamanda bu hafız adaylarımızın da hafızlık eğitimlerini tamamlamalarını bekliyoruz. Yine işitme engelliler için de Ulu Camii Kur’an Kursumuzda eğitim öğretim devam etmektedir. Yani Kur’an-ı Kerim ve din eğitimi için her hangi bir sınır, engel yoktur. Allah-u Teâla, bütün insanları Kur’an-ı Kerim ile muhatap kılmış, akıl sahiplerinin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmesini, anlamasını, yaşamasını istemiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu emri uygulamak için her türlü imkan ve fırsatı vatandaşlarımıza sunmuştur.”

Allah katında üstünlüğün takva ile olduğunun altını çizen Şafak, takvanın ölçüsünün Kur’an-ı Kerim’e yakınlık, emir ve yasaklarına göre hareket etmek olduğunu, bu kapsamda Kur’an-ı Kerim’i öğretmenin de en önemli vazifelerinden olduğunu vurguladı.

Gaziantep İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörü ve Hoşgör Fatih Kur’an Kursu hocası Ahmet Mansur ise Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek ve ezberlemek için hiçbir engelin "engel" olmadığına inandıklarını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelliler alanında görme, işitme ve fiziksel engelliler ile birlikte sağlıklı bireylere de dini alanda hizmetlerin götürüldüğüne işaret eden Mansur, şunları söyledi:

Gaziantep İl Müftülüğümüz, ilçe müftülüklerimiz, engelliler alanında bütün engellilere dini hizmet vermektedir. Görme engelliler alanında 2018 yılının Eylül ayında Şahinbey İl Müftülüğümüz bünyesinde Hoşgör Fatih Kur'an Kursu’muzda hafızlık hazırlık kursumuzu açtık. Bu yolculuğa 3 kişi ile başladık; şu an itibarıyla 2 görme engelli öğrencimiz mezun oldu, icazetlerini aldılar. 2 görme engelli öğrencimiz hafızlığını bitirdi, 3 görme engelli öğrencimiz de hafızlık eğitimlerine devam ediyorlar.”

Herkesin kendi gücü nispetince dinini yaşamakla mükellef olduğunu belirten Mansur, görme engelli ve diğer tüm engellilerin Kur’an-ı Kerim’i öğrendiklerinde, ezberlediklerinde mutlu olduklarını belirten Mansur, Kur’an-ı Kerim’in kalplere gıda, akıllara kuvvet, nefislere mürşit ve deva olduğunu, engelli ve sağlıklı bireyleri Kur’an-ı Kerim’i öğrenmeye davet etti.

Kur’an-ı Kerim’i 13 yaşında öğrenmeye başladığını belirten Suriye uyruklu Abdulvahit Abdullah, hafız olmayı çok istediğini ve bundan dolayı bu kursa katıldığını söyledi.

Kur’an- Kerim'i öğrenmede ve ezberlemede hiçbir engelin olmadığının altını çizen Abdulkadir Serttaş da küçüklükten beri Kur’an- Kerim'e karşı bir ilgisinin olduğunu, ailesi ve öğretmenin teşvikiyle hafızlık kursuna katıldığını ve hafız olmak istediğini belirtti.

Kur’an- Kerim'i öğrenme ve ezberlemenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Umut Geçili ise engelli olmanın hafız olmaya “engel” olmadığını görme engelliler için böyle bir kurs açan Gaziantep İl Müftülüğü, Şahinbey İlçe Müftülüğü ve Hoşgör Fatih Kur’an Kursu yetkilileri ile eğitmenleri Ahmet Mansur’a teşekkür etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir