• DOLAR 32.283
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2402.289
  • ...
Rusya'dan Donbass açıklaması! Gerilim büyüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Donbass'ta yaşananların soykırım olduğunu söyleyen  Zaharova, “Şimdi Batılı ortaklar, ne yazık ki Psaki gibi, hatta bazı devlet başkanları gibi, oradaki durumun bahsettiğimiz gibi olmadığını, toplu mezarların olmadığını ileri sürerek, bilgilerin sahte olabileceğinden şüphe edebiliyorlar. Oradaki durumun soykırıma benzemediğini söylüyorlar. Evet, soykırıma benzemiyor, soykırımının kendisidir, gerçek soykırım. Belki Afrika'daki gibi sayısal parametrelerde değil, ancak kusura bakmayın, yedi yıl boyunca çocuklar, kadınlar, siviller ölüyorsa, insanlar barışçıl yaşamın ne olduğunu artık bilmiyorsa, düşen her merminin sesi artık normalmiş gibi geliyorsa, sayısal parametreleri mi baz alacağız?” dedi. 

 Donbass Bölgesi’nde Luhansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik ve Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, Ukrayna’daki gerilim zirveye ulaşırken tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden bölgede yaşayan halka Rusya’ya gitme çağrısında bulunmuştu. Paseçnik yaptığı açıklamada, “Sivil nüfusta can kayıpların önüne geçmek için seferberlik emri olmayan ve sosyal yaşam desteği olmayan ülke sakinlerini en kısa sürede Rusya’ya gitmeye davet ediyorum” demişti.

Gerilime ilişkin açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ise , "ayrılıkçıların bulunduğu bölgedeki kişileri kabul etmeye hazırız" açıklamasını yaparak, "Ukrayna topraklarında tam kapsamlı bir işgal olmasını beklemiyoruz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir