• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Herkes indirim yaparken İmamoğlu zam istiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İmamoğlu, "Bu konuda, mahkemelerde hukuk önünde İstanbul'a verdiğiniz zararın faturasını göreceksiniz. İnanın çok kısa vadede olacak bu iş. Şimdi siz düşünün. İSKİ Genel Kuruluna, yeni bir su tarifesi getirdik. Getirmek zorundayız. Ne dedik? '10 metreküpe kadar kullanıcılara, yani yine suyu iktisatlı kullanan ya da dar gelirli vatandaşlarımız biraz daha az etkilensin diye, artış yüzde 50 olsun.' dedik. 

Bakın, maliyetimiz 2021'den 2022'ye yüzde 120 ama biz diyoruz ki 'Yüzde 50 olsun.' Yeni bir fiyat tarifesi düzenlerken bir kısım eksi bütçeyi de göze alıyoruz. Bu karara oy veren yani bizim teklifimize ret oyu verenlere rücu edecek. Bu konuda mahkemelerde hukuk önünde İstanbul'a verdiğiniz zararın faturasını göreceksiniz.'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki su zammı tartışmalarına ilişkin, "İstanbul yüzde 25'in üzerinde zam talebiyle Meclis'e geldi. Mecliste tabii ağırlık bizde olduğu için arkadaşlarımız bunların bu zam talebine evet demediler. Biz vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Çünkü bunlar seçim öncesi ne diyorlardı suya ekmeğe indirim getireceğiz. Belediyeler KDV oranında indirim yapsın" demişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir