• DOLAR 34.154
  • EURO 38.077
  • ALTIN 2885.417
  • ...
`Takdir Edileceğimize Cezalandırılıyoruz!`- VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Yargıtay 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İslami STK duruşmasında aralarında Adana Umut Der Eski Başkanı ile Şura Der eski başkanının da bulunduğu 5 kişiye verilen 37 buçuk yıllık ceza onanmasına tepki gösteren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahaddin Yeniay, “Takdir edileceğimize cezalandırılıyoruz!” dedi.

 

Adana Umut Der Eski Başkanı Salahattin Aydin’a verilen cezayı değerlendiren Yeniay, “Evet, yine İslami STK’lara, İslami kesime, yine tutuklamalar, çabuk hüküm vermeler ve çabuk onamalar. Adana Umut Der’in önceki başkanı Sayın Salahattin Aydin, Yargıtay’da cezasının onanmasıyla dün kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınmış ve cezaevine götürülmüş” dedi.

 

Çabucuk verilen onama kararını manidar bulduklarını belirten Yeniay, “Çözüm sürecinin konuşulup hayata geçirilmek istendiğinin belirtildiği şu günlerde; fakirlere, mağdurlara, muhtaçlara yardım eden ve yardım çalışmalarına hız veren Adana Umut Der’in önceki başkanı Aydin’ın cezasının onanması ve çarçabuk gözaltına alınıp cezaevine götürülmesini gerçekten manidar buluyoruz. Yine şu çözüm süreci aşamasında silahlı militanların dağdan indirilmeye çalışıldığı bir ortamda, silahla hiç alakası olmayan, halka hizmetten, fakirlere muhtaçlara yardım etmekten başka bir faaliyeti olmayan müntesiplerimizin, baskı altında tutulması, kendilerine ceza verilmesi nasıl izah edilebilir?” şeklinde konuştu.

 

“‘Siz, bu yardımları örgüt adına yapıyorsunuz’ şeklinde kasti tevillerle cezalar kesiliyor” 

Kendisinin de hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ve halen mahkemesinin devam ettiğini belirten Yeniay, “Bu arada kendimden de bahsetmek istiyorum. 2008’de beni de tutukladılar. Benimle ilgili iddianameye baktım. İddianamede yaptığımız yardımlar için; ‘İşte siz, bu yardımları örgüt adına yapıyorsunuz. Veyahut işte siz, örgüt mensubu mahkûmların ailelerine yardım ediyorsunuz’ gibi şeyler yer alıyordu. Yaptığımız yardımlar tevil edilerek, kasti bir şekilde yorumlanıyor. Mesela bu ay 600-700 arasında aileye yardım yaptık. Bunların içinde kaç örgüt üyesi mahkûmun ailesi vardır? Hatta bunla alakalı bizi örgüt üyesi iddiasıyla mahkemeye verdiler. Hala mahkememiz sürmektedir. Bize de hukuksuz bir şekilde ceza verme ihtimalleri de vardır” dedi.

 

“Allah Teâlâ kasti davranmaların cezasını verecektir”

Hukuksuz yakalama ve yargılanmalar konusunda yetkililere çağrıda bulunan Yeniay, “Biz Müslümanlar inanıyoruz ki, elimizden geldiği kadarıyla Allah’ın yasakladığı, haram kıldığı bir ameli işlememeye gayret ediyoruz. Bilakis Allah’ın emrettiklerini yapmaya çalışıyoruz. Ama bakıyoruz ki, gerçekten kasti ve çok büyük cezalar verilmektedir. Biz inanıyoruz ki Allah Teâlâ bir şekilde bu kasti davranmaların cezasını verecektir. Yetkililere de buradan sesleniyoruz. Bu mahkemeler olsun, Yargıtay olsun, bunların işleyiş biçimlerinin incelenmesi, görevlerini keyfi olarak kötüye kullananların tespit edilmesi ve bir şekilde bunların yetkilerinin sınırlandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Takdir edileceğimize cezalandırılıyoruz!”

Derneklerinin her ay düzenli olarak yüzlerce fakir ve muhtaç aileye yardımda bulunduğunu hatırlatan Yeniay, “Adana Umut Der olarak, fakirlere muhtaçlara bu kadar hizmet etmeye çalışırken, yardımcı olmaya çalışırken; bu hizmetlerimizin takdir edilmesi gerekirken, bir taraftan hem gıda konusunda, hem giyim konusunda, mutfak malzemesine kadar, temizlik malzemesine kadar tedarik etmeye çalışırken ve bu yardımları hamd olsun yıllardır sürdürüyorken, kalkıp bu derneğimizin yetkililerine baskı yapılması, ceza verilmesi anlaşılabilir değildir. Bunları kınıyoruz ve bu yaptıklarının Allah katında karşılarına çıkacağını bilmelerini istiyoruz” dedi.(Ayhan Kaya-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir