• DOLAR 32.268
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2401.768
  • ...
Kurtulmuş: Gaziantep her açıdan örnek bir şehir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’teki temaslarını sürdüren Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde kente kazandırılan Mehmet Vehbi Dinçerler Spor Salonu’nun resmi açılışını yaptı.

Törende konuşan Kurtulmuş, her ziyaretinde Gaziantep’in bir adım daha ileriye gittiğini ifade etti.

Gaziantep’in her açıdan örnek bir şehir olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Gaziantep’te bulunmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, şehre olan ziyaretinin açılış törenin ardından devam edeceğini söyledi.

Gaziantep programları arasında Mehmet Vehbi Dinçerler Spor Salonu’nun resmi açılışının çok anlamlı bir yeri olduğunu ifade eden Kurtulmuş, Vehbi Dinçerler beyin Türkiye siyasetine katkıları, çok değerli destekleri, kişiliği, karakteri ve şahsiyetiyle ortaya koyduğu vizyon, Türkiye siyasetinde iz bırakmıştır. Bu örneği ve hatırayı şükranla anıyoruz. Böyle bir ismin, burada bir spor salonuna verilmiş olması da oldukça güzel. Bu davranış, milletimizin kadir şinaslığının ve vefakarlığının ne kadar kuvvetli olduğunu gösterir. Bu bakımdan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve ekibine çok teşekkür ederim.” dedi.

“Her ziyaretimde Gaziantep bir adım daha ileri gidiyor”

Yaptığı her ziyarette Gaziantep’in bir adım daha ileriye gittiğini ifade eden Kurtulmuş, “Gaziantep her açıdan örnek bir şehirdir. Türkiye’nin geleceğine ait, inançlarımızı taze tutan bir kentimizdir. Gaziantep’in bir vitrin şehir olduğunu her defasında dile getiriyoruz. Gaziantep milli kurtuluşumuzda da kurucu iradesine sahip olan bir şehirdir. Yerli ve milli olmanın ne demek olduğunu büyük mücahitleriyle başta Şahinbey olmak üzere bütün dünyaya göstermiştir. Gaziantep farklılıkları bir arada yaşatabilen, bütün farklılıkları ve etnik kökenleri bütünleştiren Anadolu’nun çimentosu olmuş, tutkalı olmuş önemli şehirlerimizden birisidir.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep eşsiz hamleleriyle Türkiye’nin sembolü”

Gaziantep’in sanayisiyle, ekonomisiyle ve bölgesel kalkınmadaki eşsiz hamleleriyle güçlü ve büyük Türkiye’nin sembolü olduğunun altını çizen Kurtulmuş, “2023 tesadüfen dile getirilmiş bir hedef değildir. 2071’de keza öyle. 2053’de değildir. Bu tarihlerin hepsi milletimizin ortak tarihleridir. Daha güçlü bir Türkiye hedefi için yürümek hepimizin ortak sorumluluğudur. İnşallah az kaldı. 2023’te daha güçlü bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız.” diye konuştu.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de Gaziantep’in 2 milyon 32 bin genci olduğunu ve her vatandaşı genç kabul ettiklerinin altını çizerek, “Gazi şehrimizi her bakımdan yaşanabilir bir şehir haline getirmeye çalışıyoruz. Gerek eğitim alanında gerek spor alanında bu şehri her bakımdan sadece Türkiye'mizin değil, sadece coğrafyamızın değil, Avrupa standartlarında Avrupa'nın da önemli şehirlerinden birisi haline getirmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in sanayinin yanında artık eğitimle anıldığını ve gençlerin her alanda yetişmesine büyük önem verdiklerini belirtti.

Eski Devlet Bakanı Vehbi Dinçerler de, “İsmimi bu spor salonuna vererek, bana şeref verdiler. Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu bir kadirşinaslıktır, bir hatırlamadır, saygıdır, hürmettir. Vehbi Dinçerler’e değil, yaptığı hizmetleredir. Bu çok önemli, bizler herkes gibi ölüp gideceğiz, gelip geçiciyiz. Şu an neyi anıyoruz biliyor musunuz? Millete hizmet edenlere her zaman saygı duyalım, onları öne çıkaralım, daima yüreğimizde sağlam tutalım. Onlara saygı duyalım ve milletin iradesini her zaman öne çıkaralım.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kurtulmuş, Şahin ve Gaziantep Valisi Davut Gül'e 400 okula spor malzemesi desteği verilmesine ilişkin temsili hediye çeki verdi.

Törene, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Üzer, Müslüm Yüksel, Derya Bakbak, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Eski Devlet Bakanı Mehmet Vehbi Dinçerler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve diğer il protokol üyeleri katıldı.

Şehitkamil ilçesi Karacaahmet Mahallesi’ndeki spor salonu, Olcay Külah İlkokulu’nun bahçesinde yer alıyor.

Toplamda bin 257 metrekarelik inşaat alanına sahip olan salonun içerisinde uluslararası standartlarda yapılan basketbol sahasının yanı sıra fitness, voleybol, basketbol, kickbox, karete, tekvando, satranç ve masa tenisi branşları ve 120 kişilik kapasiteli tribün bulunuyor. Tesis faaliyet göstermeye başladığı 2020 yılından bugüne kadar 8 bin 553 vatandaşa hizmet verdi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir