• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Yusufi Muhammed Şakir'in annesi: Oğlumu görmek için ölümümü dahi göze alarak geldim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

90'lı yıllarda karanlık yapıların kumpası sonucu 30 yıldır zindan hayatı yaşayan Muhammed Şakir'in, bugün özgürlüğüne kavuşacak olmasından dolayı yakınları, dava arkadaşları ve sevenleri Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önüne akın etti.

Şakir'i karşılamaya gelenler arasında Şanlıurfa'da ikamet eden, ilerleyen yaşına ve hastalıklarına rağmen annesi Hanım Şakir ve kardeşleri de vardı.

Yıllardır büyük bir hasretle bekledikleri Muhammed Şakir'e kavuşacak olmanın sevinç ve şükrünü yaşayan Şakir ailesi, sevenlerine ve dava arkadaşlarına bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiler.

Anne Hanım Şakir, 30 yıl boyunca çektikleri sıkıntılara dikkat çekerek buna rağmen Allah'a daima hamd ettiklerini ifade etti.

"Evde beklerken sabah olacağına inanmıyordum"

Anne Şakir, "Oğlum Muhammed hapishaneye girdiğinde 26 yaşındaydı. Şimdi saçları beyazlaşmış, dişleri düşmüş durumda. Bu 30 yıl içinde eziyet, sıkıntı ve esareti çok yaşadık ama yine Allah'a şükürler olsun." dedi.

Oğlu Muhammed Şakir'in özgürlüğüne kavuşacağını haber aldığında büyük bir mutluluk yaşadığını söyleyen Anne Hanım, "Hastaydım ama yine de ölümümü göze alarak geldim buraya. Onun hatırı için geldim buraya. Evde beklerken sabah olacağına inanmıyordum. Allah'a hamd olsun, Allah hem kendisini hem de bütün ümmeti Muhammed'i muhafaza etsin." diye konuştu.

Muhammed Şakir'in kardeşi Erol Şakir de 30 yıl boyunca görüşlere gitmek için binlerce kilometre yol kat ettiklerini, Türkiye'nin dört bir yanındaki cezaevlerini dolaştıkları ifade etti.

"Bizi yalnız bırakmayan tüm dava arkadaşlarına teşekkür ediyoruz"

"Bugünleri bize gösteren Allah'a hamd ve şükürler olsun. Şu anda çok mutluyuz." diyen Şakir, duygularını ifade etmekte dahi zorlandıklarını söyledi.

Şakir, "Bu süre zarfında bizi yalnız bırakmayan tüm dava arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Şu anda da gördüğünüz gibi tüm dava arkadaşları burada. Bu sürede bize manevi olarak çok destek oldular. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Muhammed Şakir'in bir diğer kardeşi Ramazan Şakir de ağabeyi Muhammed Şakir'in özgürlüğüne kavuşacak olmasından dolayı büyük bir sevinç yaşadıklarını belirterek cezaevinde kalan diğer Yusufilere de özgürlük temennisinde bulundu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir