• DOLAR 32.204
  • EURO 35.176
  • ALTIN 2430.189
  • ...
Ukrayna Savunma Bakanı: Donbass veya Kırım'a operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Parlamentosu'nda konuşan Reznikov, "Donbass veya Kırım'a karşı askeri harekat gibi bir niyetimiz yok. Bu tür haberlere inanmayın." dedi.

Donbass'ta gerilimin daha fazla artmasını beklemediklerini söyleyen Reznikov, Rusya'nın askeri birliklerini Ukrayna sınırından çektiği yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Reznikov, "Rus tarafının askerlerin geri çekilmesine ilişkin açıklamasını doğrulayamayız. Bir askeri güç ve araç sevkiyatı var." Diye belirtti.

Reznikov, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın 129 bini kara, diğerleri de deniz ve hava kuvvetleri olmak üzere toplamda 149 bin asker bulundurduğu ifade etti.

Reznikov,  "Bir kez daha vurguluyorum: Ukrayna savunmasını güçlendiriyor ancak Donbass veya Kırım'a saldırmak gibi bir niyetimiz yok. Vatandaşlarımız orada olduğu için siyasi ve diplomatik bir şekilde hareket edeceğiz ve onları tehlikeye atmayacağız." diye konuştu.

Reznikov, Luhansk, Donetsk, Alchevsk, Gorlovka, Yasinovataya sakinlerine, "korkmama" ve "Ukrayna saldırısı hakkındaki söylentilere inanmama" çağrısında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir