• DOLAR 34.152
  • EURO 37.979
  • ALTIN 2878.115
  • ...
`Türkiye, Suriye`ye müdahaleye zorlanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Saadet Partisi(SP) Gaziantep İl Başkanı Hayri Kamalı, düzenlediği basın toplantısında Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen saldırıları lanetledi.
 
Saldırının zamanlaması ve yer olarak Reyhanlı ilçesinin seçilmesinin önemli olduğunu belirten Kamalı, "Maalesef, son dönemde özellikle dış politikada ortaya konan yaklaşım Türkiye`yi gereksiz düşmanlıkları ve terörist saldırıların hedefi haline getirmiştir. Son saldırının Suriye`ye ABD öncülüğünde bir müdahalenin tartışıldığı bir döneme denk gelmesi düşündürücüdür. Birileri Türkiye`yi Suriye bataklığına sürüklemek istiyor" ifadelerini kullandı.
 
Hükümeti sağduyulu davranmaya çağıran Kamalı, saldırıdaki karanlık noktaların biran önce aydınlatılması ve olayın arkasındaki karanlık güçlerin açığa çıkarılmasını istedi.
 
İran`a NATO ve Haçlı Birliği anlayışıyla Türkiye`nin yardımıyla saldırılacağını vurgu yapan Kamalı, "Irak`ın işgal sonrası bölündüğü gibi, şimdi de Türkiye`nin yardımıyla Suriye`yi birkaç parçaya böleceklerdir. Türkiye de parçalanacak " şeklinde konuştu. 
 
Kamalı, "Türkiye bu oyunda ancak İslam Birliğini kurmayı hedefleyen basiretli idareciler sayesinde kurtulabilir. Çözüm İslam Birliğini kurmaktan geçer" dedi.
(Şefik Mert- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir