• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Urartu Müzesi'nin 60 kat daha büyük olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Tarihi 7 bin yılı bulan ve Urartu Medeniyeti’ne 300 yıl başkentlik yapan Van, dünyanın en büyük Urartu Müzesi’ne kavuşuyor.

 

Girişimler sonucu Kalkınma Bakanlığı’nın Cazibe Merkezleri fonundan sağlanan kaynakla 12 Eylül 2012 tarihinde eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından temeli atılan müzenin inşaatı devam ediyor.

 

İnşaatın yapımını yakından takip eden Vali Münir Karaloğlu, Yardımcısı Atay Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk’le birlikte Van Urartu Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, kamuoyuna daha önce açıkladıkları, 2013 yılı sonunda müzenin teslim edileceği ‘sözünü’ yüklenici firma yetkililerine hatırlattı.

 

Ayrıca, yansımasında Van Kalesi’ni de gösterecek olan aynalı camın monta çalışmasını bir süre izleyen Karaloğlu, inşaatı devam eden Urartu Müzesi ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Bölgenin ilk konservasyon atölyesi Urartu Müzesi’nde olacak

Yüklenici firma ile ödenek konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Karaloğlu, olağanüstü bir sorunun olmaması halinde Müzeyi zamanında açacaklarını bildirdi. Karaloğlu, “Mevcut Van Müzesi’ni gezenler geldiklerinde mevcut müzenin 60 kat büyüklüğünde bir müze ile karşılaşacaklar. Belki bölgede ilk konservasyon atölyesi olan müze olacak. Bu bölgede çıkan tarihi eserlerin onarılarak sergilenmesini sağlayacak atölyelerimiz olacak” diye konuştu.  (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir