• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Manisa'da bir hastanın tüm atar damarları değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Baş dönmesi ve denge kaybı şikayetleri bulunan Musa Beldek, Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Polikliniği’ne başvurdu.

 

Burada Doppler Ultrasonografi incelemesi yapılan Musa Beldek’in sol boyun ana atar damarında ciddi darlık tespit edilmesi üzerine boynundan ameliyat planlandı.

 

Hasta daha sonra Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Tetik tarafından değerlendirildi. Prof Dr. Ömer Tetik’in muayenesi ve değerlendirmesi sonucunda hastanın sadece boynunda değil tüm vücudunda darlıklar ve tıkanıklıklar bulunduğu tespit edildi.

 

Dr. Ömer Tetik ve ekibince hastaya 3 ayrı ameliyat uygulandı.

 

Prof. Dr. Ömer Tetik konuyla ilgili olarak, “Tıbbi terim olarak ateroskleroz denilen damar sertliği hastalığı, tüm vücut damar sisteminde aynı anda görülebilir. Hastamızda bacak damarlarının muayenesinde bir bacağından nabız alınmaması ve diğerinde ise zayıf alınması üzerine boyun, kalp ve ayak damarlarının anjiyosunun yapılmasını planladık. Çekilen anjiyografilerde sol boyun damarında yüzde 95 darlık, kalbi besleyen üç ana damarda ciddi darlıklar ve karın bölgesinden itibaren ayakları besleyen damarlarda birden fazla yerde darlık ve tıkanıklar tespit ettik. Hastamıza sırasıyla önce boyun atar damar ameliyatı, bir ay sonra açık kalp yöntemi ile koroner by-pass ameliyatı ve iki ay sonra da karın ve ayak atar damarlarına başarılı by-pass ameliyatı yaptık. Hastamızı şifa ile taburcu ettik. Damar sertliği tüm vücut damar sistemini tutabileceğinden, bu tür hastaların şikayetlerini dinleyerek dikkatle araştırmalı ve erken tanı koyarak ileride hastalıkla ilgili oluşabilecek komplikasyon ve sıkıntıların önüne geçilmelidir” dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir