• DOLAR 32.39
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2405.273
  • ...
Hamas kınadı, Siyonist rejim memnuniyetle karşıladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı açıklamada, Avustralya'nın söz konusu kararının "Filistin topraklarında mevcut olan her şeyi hedef alan işgalci Siyonist rejimin tarafını tutmak" anlamına geldiğini söyledi.

Hamas'ın Filistin için çalışan bir "ulusal kurtuluş hareketi" olduğunu aktaran Kasım, "Gerçek terör, işgalci israil'in Kudüs'te, Batı Şeria'da ve Gazze'de sivil Filistinlilerin haklarına yönelik uygulamalarıdır." ifadelerini kullandı.

Sözcü Kasım ayrıca, Avustralya hükümetine bu kararını derhal geri alması çağrısında bulundu.

- Siyonist rejim Avustralya'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Siyonist rejim Başbakanı Naftali Bennett, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Avustralya'nın Hamas'ı bir bütün olarak (siyasi kanadını da) terör örgütü ilan etme kararını memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerine yer verdi.

Bennett ayrıca, Avustralya'nın söz konusu adımından dolayı Avustralya Başbakanı Scott Morrison'a teşekkür etti.

- Avustralya Hamas'ın siyasi kanadını da terör listesine alacağını açıklamıştı

Avustralya İçişleri Bakanı Karen Andrews, terör örgütleri listesini yenilediklerini, Hamas ile birlikte Suriye’deki Heyet Tahrir eş-Şam, Hurras ed-Din ve Amerika Bileşik Devletleri merkezli Nasyonal Sosyalist Düzen gruplarını terör örgütleri listesine alacaklarını açıklamıştı.

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı daha önce terör örgütü ilan eden Avustralya, yeni kararıyla Hamas’ın siyasi kanadını da yasaklamış oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir