• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
"YÖK olarak çözüm sürecine destek veriyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, bölge gezisi kapsamında bugün Batman’a geldi.

Batman Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’yı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam ve Üniversite yöneticileri kapıda karşıladı.

Üniversiteler çözüm sürecine katkıda bulunsun

Üniversitelerin sürece yapabilecekleri katkıları hep birlikte değerlendirmek için çalışma yürüttüklerini belirten Çetinsaya, “Gerçekten ülkemiz çok önemli bir dönüm noktasından geçiyor. Türkiye’nin inşallah 21. yüzyılındaki yürüyüşüne çok etkisi olacak ve bu süreç çok önemlidir. Bizde istiyoruz ki, üniversitelerimiz bu sürecin bir parçası olsun, bu sürece pozitif katkılarda bulunsun ve bu sürecin sonuçlarından yararlansın. Başta Batman Üniversitesi olmak üzere bu nasıl olabileceği ve nasıl olması konusunda da istiyorum ki üniversitelerimizdeki öğretim üyesi arkadaşlarımızla da ve öğrenci arkadaşlarımızla da bu bölgelerdeki üniversitelerimizde bire bir istişarelerde, temaslarda bulunalım ve hep birlikte bu günü ve geleceğimizi tartışalım” dedi.

‘Çözüm sürecine nasıl katkıda bulunabiliriz’ istişarelerini yürütüyoruz

Çetinsaya, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu katkılar öncelikle kampuslardan, sınıflardan, üniversite kampusu içerisindeki faaliyetlerden başlayarak bu üniversitenin ile ve bölgeye katkısı şeklinde cereyan edebilir. Aynı şekilde ülkemizde yaşanan genel süreçler bu üniversitenin sınıflarına, kampusüne yansıyabilir. Çok geniş bir çerçeve tabi ve inşallah hep birlikte bu konuları konuşacağız. Çözüm süreci başarıyla sonuçlandıktan sonra bu üniversitelerimizi nasıl daha ileriye götüreceğimizi müthiş potansiyellerimizi nasıl daha ileriye taşıyacağımızı da gözden geçireceğiz. Ziyaretlerimiz bu sene çözüm süreciyle paralel gidiyor. Hep üniversitelerimizi yerinde tanırken ve onların sorunlarını tartışırken bir yandan da çözüm sürecine nasıl destek olabiliriz, çözüm sürecine nasıl katkıda bulunabiliriz tartışmasını ve istişaresini birlikte götürüyoruz.”

YÖK Genel Kurul olarak çözüm sürecine desteğimizi açıklayacağız

Elazığ’da 5 Nisan’da çözüm sürecindeki adımların başlatıldığını vurgulayan Çetinsaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışmalarımız çok farklı aşamalardan geçti. Şimdi inşallah burada bir hafta boyunca da Batman’dan başlayarak Siirt, Şırnak, Hakkâri ve Cuma günü de Diyarbakır’da Dicle Üniversitemizde birinci aşaması sonuçlanacak. İkinci aşaması da Haziran’ın ilk haftasında Van’dan başlayarak devam edecek. İnşallah 6 Haziran’da bütün YÖK Genel Kurul üyeleri olarak Van Yüzüncüyıl Üniversitemize gideceğiz. Orada genel kurul toplantımızı yapacağız. Üniversite yetkilileri ve senato üyeleriyle bir araya geleceğiz. YÖK Genel Kurul olarak orada çözüm sürecine desteğimizi açıklayacağız. Van Üniversitesi başta olmak üzere diğer üniversitelerde istişarelerde bulunacağız. Bu sürece katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum.”

Basına yaptığı açıklamalardan sonra Çetinsaya, saat 14.00’da öğrencilerle 21. Yüzyılda Değişen Dünya ve Türkiye’nin Konumu adlı programda bir araya geldi.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir