• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
AK Partili vekilden Adana valisine 'Derin Vali' suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana’da haber sitelerine düşen mektupta; Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un milletvekillerini yasadışı dinlettiği ve kayıtları belli yerlere servis ettiği iddia ediliyor.

 

Küçükaydın tarafından 2 buçuk ay önce İçişleri Bakanı Güler'e gönderildiği ileri sürülen iki sayfalık mektupta dikkat çeken suçlamalar özetle şu şekilde yer alıyor:

 

Küçükaydın'a ait olduğu ileri sürülen söz konusu mektubundan çarpıcı iddialar:

 

Doktora özel tayin kıyağı

Aynı şekilde daha önce Kırklareli Valiliği sırasında ilişkisi olduğu iddia edilen Dr. A.B. B'yi Adana'da bir özel hastaneye yerleştirdiği gerçektir. Doğruluğunun SGK kayıtlarından tespitinin kolayca mümkün olacağı malumlarınızdır.

 

Vali yasal olmayan yollarla dinleme yaptırıp servis yaptırdı

Yine Vali ciddi bir telefon dinletme hastalığına müpteladır. Güvenlik güçlerini kullanarak milletvekillerini, belediye başkanlarını yasal olmayan şekilde dinlettiği ve dinlemelerin belli yerlere servis edildiği kuvvetle muhtemeldir.

 

Bu iddiaların hepsinin ispatı vardır

Bütün bu sıraladığım hususlar Vali Hüseyin Avni Coş'un marifetlerinden sadece bir bölümüdür ve hepsinin ispatı vardır.

 

Ayrıca Vali, Başbakan Erdoğan'a özel yakınlığını ihsas ettirerek, İstanbul Belediyesi'nde yaptığı soruşturmayı imalı şekilde anlatabilmektedir.

 

Bunları hükümete açık seçik anlattım, müfettiş istedim

Ben bu konuları önceki bakan İdris Naim Şahin ve Bakan Yardımcısı Osman Güneş'e açık seçik anlattım, müfettiş istedim. Şimdi yazılı olarak size sunuyorum. Takdirinizde olan ve yapılması gereken müfettiş görevlendirmek olmalı; zaten bu hususlar daha önce çalıştığı yerlerin milletvekillerince de bilinmektedir. (AK Parti Adana milletvekili Ali Küçükaydın)”  (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir