• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Elektriğe yeni düzenleme geldi mi? İşte detaylar..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdük. Günlük hayatta sık tüketilen gıda ürünlerindeki KDV indirimi milletimize hayırlı olsun.  KDV indiriminin fiyatlara yansıyıp yansımadığı denetlenecek. 

Bakanlıklarımız, KDV indiriminin fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını takip edecek, aksi davranış sergileyen firmalara gerekli yaptırımı uygulayacaklardır. Fedakarlığı sadece devletten beklemek ne gerçekçidir ne hakkaniyete sığar ne de sürdürülebilirlik ilkesine sığar.

BAE ZİYARETİ

Pazartesi ve salı günleri BAE'ye giderek hem resmi ziyaret gerçekleştirdik. Toplam 13 anlaşmayla ülkelerimiz arasındaki münasebetlerin ahdi temelini güçlendirdik. Türkiye-BAE ilişkilerine yeni ivme kazandıran bu ziyaretin her iki ülke açısından verimli ve hayırlı neticeler doğuracağına inanıyorum.

YASTIK ALTI ALTINLARININ EKONOMİYE KAZANDIRILMASI

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması konusu da kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu imkandan yararlanmaya tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.

Bugünkü kabine toplantımızda da gündemimizdeki hususları istişare ettik. Görüldüğü gibi ülkemize ve hizmetlerimizi kaldığımız yerden çok daha yoğun şekilde sürdürüyoruz. Karantina sürecinde yaptığımız takiplerde tespit ettiğimiz en önemli tespit, dün ile bugün arasında yeteri kadar güçlü, vicdanlı bir irtibatın kurulamadığıdır. Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmeden 2023 hedeflerimizin 2053 vizyonumuzun anlaşılması mümkün değildir.

Hükümete geldiğimizde ülkemizin nüfusu 65 milyondu. Altyapısı, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye her alanda yılların birikimi olan sorun, eksiklik, mahrumiyetlerin ağırlığı altında adeta eziliyorduk.

FİYAT ARTIŞLARI

Dünyanın panikle içine kapandığı bu dönemde, biz üretim ve bireyleri önemsedik.

Elbette hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar var. Elbette sokakta, vitrinde canımızı yakan fiyat artışları var. Emin olun bunların hepsi geçici. Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar tüm çalışanların maaşlarında yüksek artışlar yaparak hayat pahalılığının insanlar üzerindeki yükünü azaltma gayreti içindeyiz. Alım gücündeki düşüş bir süre sonra telafi edilebilirken kaybedilen işin, huzurun, vaktin geri kazanımı çok daha zordur.

Halihazırda en önemli sorunumuz yüksek enflasyondur. Bunun da üstesinden geleceğiz.

ENERJİ FİYATLARI

Üzerinde en çok konuşulan ve en çok konuşulan konulardan biri enerji fiyatlarıdır. Toplam elektrik üretimimizi dört kat artırdık. Son dönemde enerji fiyatları tüm dünyada yükseldi. Ama bu sadece bize ait değil. Bu sadece bize mahsus bir durum değil. Küresel düzeyde doğalgaz fiyatları on kat kömür fiyatları 5 kat, petrol fiyatları 3 kat artmıştır. Dolayısıyla dünyanın her tarafında üstelikte bizden her bakımda çok daha yüksek oranda fiyat artışları günlük hayata yansımaktadır.

Konutlarda aylık 200 Kw tüketim üzerinden bakıldığında Türkiye Avrupa'ya oranla vatandaşlarına en ucuz elektrik veren üçüncü ülkedir.  Doğalgazda ise en ucuz hizmeti sağlayan ülkeyiz.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Bugünkü toplantımızda vatandaşlarımızı daha da rahatlatacak yeni adımların kararını aldık. 210 kilovat saate kadar düşük tarife ve yüksek tarife rakamları ilgili kurumlarımız tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirecektir. Küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer kademelendirme yapılacaktır.

CEMEVLERİ VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ELEKTRİK TARİFESİ KONUT TARİFESİNE ÇEVRİLECEK

Geçtiğimiz kabine toplantısında en düşük tarifeyi 150 kilovatsaatten 110 kilovatsaate düşürerek bir rahatlama sağlamıştık. Bugünkü toplantımızda aldığımız kararla 210 kilovatsaate kadar olan sınır, ilgili kurumlar tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirilecek.

Esnaflarımız için de benzer bir düzenleme yapılacak. Sivil toplum örgütlerinin de elektrik kullanımları ticarathane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Cemevlerinin de elektrik kullanımı tarifesi ticarethane statüsünden konut tarifesine çevrilecek.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ VERİLECEK

Daha önce sözünü verdiğimiz doğalgaz desteğine dair de ilgili hazırlıklar tamamlandı. Kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğalgaz desteği sağlayacağız.

Sosyal Güvenlik şemsiyemizin kapsama alanını ve etkisini genişletecek, 15 milyar liralık yeni destek planını hazırlığı talimatını verdim.

YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERİN BESLENME YARDIMI ARTIRILACAK!

Yurtlarda kalan yükseköğretim öğrencilerimizin talepleri üzerine yurtlarda 16 gb olan internet desteğini 32 gb'ye çıkarttık. Akademik yarıyılın ikinci döneminde başlamak üzere öğrencilere verdiğimiz beslenme yardımını 750 liraya yükseltiyoruz. Böylece üniversite öğrencilerimizi enflasyon nedeniyle yaşanabilecek artışlara karşı korumuş oluyoruz.

KARMA HAYVAN YEMİNDE İNDİRİM

Yarından itibaren CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde de yüzde 30'luk indirime gidiliyor. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın girdi maliyetlerini düşürmek için yarından itibaren karma hayvan yemi yüzde 12 indirimle satılmaya başlanacak.

Pancar üreticimizin marttaki alacaklarını cuma hesaplarına yatırıyoruz. Ayrıca 2021 pancar alım fiyatının üzerine ton başına 15 lira prim desteği ödüyoruz.

26 ŞUBAT'TA AÇILACAK!

Gece gündüz çalışarak tamamladığımız otoyolumuzu ve köprümüzü 26 Şubat 2022'de hizmete sunuyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir