• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Belarus Dışişleri Bakanı: Ülkede Rus askeri kalmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, düzenlediği basın toplantısına katıldı.

Toplantıda gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

Uluslararası güvenlik alanının istikrarsızlaştırılması, bölgedeki askeri ve siyasi durumun kötüleşmesi ve Belarus sınırları yakınında yabancı askeri birliklerin ve silahların artmasının ülkesini ve Rusya’yı zorladığını belirten Makey, bu tehdit ve sınamalarla birlikte dış politika ve dış ekonomideki önceliklerin yeniden düzenlendiğini kaydetti.

Çok yönlü bir dış politika izlediklerini ve bu ilkenin bugün de devam ettiğini söyleyen Makey, bu yöndeki politikaların dış politika ile ilgili bütün ulusal belgelerde yer alacağına dikkati çekti.

Makey, “Belarus, stratejik bir müttefik ve kardeş devlet olan Rusya ile ilişkileri geliştirmek ve derinleştirmekle ilgilenmektedir. Aynı zamanda, Batı ülkeleriyle normal ilişkiler kurma arzusundan da şüphe edilmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Makey, Batı’nın yaptırım baskısının yoğunlaştığını hatırlatarak, “Batı, ülkemizin sosyal ve politik durumunu istikrarsızlaştırma, ekonomiyi boğma ve mümkün olduğu kadar nüfusu fakirleştirme hedeflerini saklamadı. Bunu yönetimi devirmek için yaptı.” dedi.

“Rus ordusu ülkede kalmayacak”

Makey, Belarus topraklarında Belarus ile Rusya’nın ortaklaşa düzenlediği Müttefik Kararlılığı-2022 askeri tatbikatına ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, “Tatbikatların tamamlanmasından sonra (Rus ordusundan) tek bir asker, tek bir askeri teçhizat kalmayacak. Bu, Savunma Bakanlığınca da açıklandı, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko tarafından da.” dedi.(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir