• DOLAR 34.114
  • EURO 38.15
  • ALTIN 2865.164
  • ...
TGK Hatay saldırısını kınadı‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan ve 46 kişinin hayatını kaybettiği saldırı TGK tarafından Ceylanpınar’da protesto edildi.
 
Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez Ceylanpınar’da yaptığı basın açıklamasında, Reyhanlı olayından ötürü masum insanların yaşamını yitirdiğini belirterek, bu tür olaylara `dur` demek gerektiğini ifade etti.
 
Söylemez Cumartesi günü meydana gelen Reyhanlı saldırısına tepki göstererek,  “Bunun ne açıklaması vardır, ne de izahı” diyen Söylemez, bombalı saldırıdan ötürü küçücük çocukların ölmesini kimsenin izah edemeyeceğini dile getirdi.
 
Hatay’a yapılan saldırıdan sonra insanların gözyaşı döktüğünü ifade eden Söylemez, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeter! yalvarmak mı gerekiyor, yalvaralım. Ağlamak mı gerekiyor, ağlayalım. Ama yeter artık masum insanlar ölmesin. Hayalleri olanlar, geleceğe dair umutlarla sarılanlar ölmesin."
 
Yetkilileri önlem almaya çağıran Söylemez, “Bir avuç insan ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışıyor. Yaşananlardan kaygılıyız. Özellikle bölgede olaylar çok farklı yerlere çekilebilir. Saldırılar tespit edilmeli ve acilen bir önlem alınması lazım” değerlendirmesinde bulundu. (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir