Batman`da 3 bin 700 Suriyeli yaşıyor
AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, Batman`da yaklaşık 3 bin 700 Suriyelinin barındığını belirterek, ellerinden gelen her türlü imkânı kendilerine sağladıklarını söyledi.
BATMAN - Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) il Müdürü Fevzi Bakır, Batman’da 900 Suriyeli ailenin yaşadığını ve bunlardan 650 ailenin sabit kaldığını tespit ettiklerini ifade ederek Suriyelilere yaptıkları yardımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Bakır, “Batman’da bizim tespit ettiğimiz 900 Suriyeli aile var. Fakat 900 aile burada mevcut değil. Batman’da sabit kalan Suriyeli aile sayısı 650’dir. 900 Suriyeli aile tespit edilmiş bu güne kadar. Fakat bunun 250’si gidip geliyor. Şu anda Batman’da yaklaşık 3 bin 700 kişi barınıyor” dedi.
Batman gibi yardım yapan hiçbir il yok
Suriyeli aileleri hanelerinde ayda en az iki kere ziyaret ettiklerini ve temel ihtiyaçlarını tespit edip gidermeye çalıştıklarını ifade eden Bakır, “Suriyeli aileleri hanede en az iki kere ziyaret ediyoruz. İhtiyaçlarını tespit edip gidermeye çalışıyoruz. Bununla beraber tedavi giderlerini ve ilaç giderlerini karşılıyoruz. Batman hariç, çadır kent ve konteyner kent dışında tedavi hizmetlerini, ilaç bedellerini gideren ve yardım yapan hiçbir il yoktur. Tabi bütün bunlar valiliğin sayesinde oldu” ifadelerini kullandı.
Konteyner kentlere gitmek istemiyorlar
Kendilerine yardım götürmedikleri hiçbir Suriyeli ailenin olmadığını dile getiren Bakır, sözlerini şöyle tamamladı: “Suriyeli aileler bize gelip müracaat ederlerse bizlerde onların kaydını alıp işlemlerini yapıyoruz. İşlemlerden sonra onların evlerine gidip eğer gerçekten ihtiyaç sahipleri iseler evde ihtiyaç tespitleri yaparak gerekli yardımlarımızı yapıyoruz. Tabi iyi niyetli olanlar da var, kötü niyetli olanlar da var. O yüzden bizler ayda en az iki kere yardım ettiğimiz aileleri ziyaret ediyoruz. En son 780 aileye gittik ve sadece 502 aileyi yerinde bularak yardımlarımızı yaptık. Dairedeki bütün çalışanlarla birlikte bu yardımlarımızı sürdürüyoruz. Biraz da bizim sıkıntımız onları konteyner kentlere yönlendirmeye çalışıyoruz ama konteyner kentlere gitmek istemiyorlar. Aslında konteyner kentler en iyisidir. Çünkü bizzat kendimiz oradaki ortamı gördük ve her türlü imkânları mevcut.”
(M. Fatih Akgül - İLKHA)