• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
SON DAKİKA
İnşaatı yarım kalan Camii
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hilal Mahallesi 3731. sokakta yapımına başlanan, ancak maddi sıkıntılar yüzünden bir türlü yapımı tamamlanmayan ve yarım kalan Beytullah Camii ve Kur'an Kursu, hizmete girmek için hayırseverlerin ve yetkililerin katkılarını bekliyor.

 

Konu ile ilgili mahalle sakinleri adına konuşan Halis Ergin, camiye yaklaşık 150 bin lira harcadıklarını ve buna rağmen 30 bin lira borç altına girdiklerini belirterek, yaklaşık bir yıldır camilerini bir türlü tamamlayamadıklarını, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

 

Ellerindeki bütün imkânlarını kullanarak cami yapmaya çalıştıklarını ifade eden Ergin, artık hiçbir maddi güçlerinin kalmadığını ve kendi oturdukları mahalledeki camiye gitmek istediklerini söyledi.

 

Yarım kalan camileri için Batman Valisinden ve hayırseverlerden yardım bekleyen Ergin, "Şu anda Camii ve Kur'an Kursu inşaatımız belli bir aşamaya geldi. Fakat yeterli kaynak ve bağış bulamadığımız için binamız yarım kalmış. Valimizden ve Batmanlı hayırseverlerden camimize sahip çıkmalarını istiyoruz. Mahallemiz için oldukça önem taşıyan bu caminin bitirilmesini istiyoruz. Senelerce bizim mahallemizde bir cami yok ve bu yüzden bizden uzak olan camilere gitmek zorunda kalıyoruz" dedi.

 

Ergin, yarım kalan caminin eksiklerinin kapı, pencere, halı, kubbe ve cami için gerekli tüm malzemeler olduğunu söyledi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir