• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ukrayna: Rusya'nın Donbas'ı tanıması Minsk anlaşmalarına aykırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Dışişleri Başkanı Dmitro Kuleba, ortaklarıyla ülkesindeki durumla ilgili sürekli temas halinde olduklarını belirterek, "Bu geniş kapsamlı temaslar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik şantajı ve baskısı ile mücadelede ortaklar koalisyonunu oluşturmayı başardığımızı gösteriyor. Ukrayna'da yaşananlar, sadece Ukrayna veya Avrupa'nın, hatta Avrupa Atlantik bölgesinin sorunu değil. Bu, gerçekten dünyanın güvenliği ile ilgilidir." dedi.

Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatının (AGİT) bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanacağını dile getiren Kuleba, Rusya'nın bu toplantıda kendi eylemleri ile ilgili açıklama yapması gerektiğini ifade etti.

Kuleba, Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Devlet Duması'nın, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ı tanıması kararına ilişkin olarak, "Bu bölgelerin tanınması yönünde bir karar alınırsa, Rusya, tüm sonuçlarıyla birlikte fiilen ve hukuken Minsk anlaşmalarından çıkmış olacak. Bu konuda ortaklarımızı uyardık." ifadelerine yer verdi.

Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada), Rusya'nın, Ukrayna'nın Donbas bölgesindeki sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıma yönündeki girişimlerini kınayan bildiriyi kabul etti. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir