• DOLAR 32.355
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2392.556
  • ...
Gaziantep'te atıl durumdaki otelin zemini çöktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi'nde bulunan ve uzun süredir atıl durumda olan 11 katlı otelin zemin kısmında henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi.

Çökme nedeniyle otelin ön kısmında büyük bir obruk oluşurken, çökme sesini duyan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Güvenlik amacıyla otelin etrafı polis tarafından şerit çekilerek önlem alındı.

Çöken kısımda inceleme yapan ekipler, enkazın altında kimsenin kalıp kalmadığını kontrol etti. Çökme nedeniyle ölü ya da yaralanan olmazken otelin çevresi güvenlik amacıyla kapatıldı.

2008 yılında açıldıktan kısa bir süre sonra kapanan 5 yıldızlı otel hurdacılar tarafından tahribata uğratılmış ve kullanılmaz hale gelmişti. Zaman zaman cesetlerin bulunduğu otelin yıkımının tamamlanamaması mahallelinin tepkisine neden oluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, otelin durumuyla daha önce yaptığı açıklamada, şehir merkezindeki terk edilmiş binaların valilik kararıyla yıkılacağını söylemişti.

Tehlike saçan ve bir an önce yıkım çalışmalarının tamamlanması istenen otelin kısa süre içerisinde yıkılması bekleniyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir