• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
İzmirli Gazeteciler Batman`daydı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Medical Park İzmir Hastanesi, ulusal gazete ve televizyonların İzmir ve Ege Bölge temsilcilerinin katılımıyla, Güneydoğu Anadolu gezisi düzenledi.

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder’in de katıldığı programda Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, gezinin amacını anlattı.

Veysi Kubba, ziyaretlerinin çok güzel bir sürecin yaşandığı bu günlere denk gelmesinin oldukça anlamlı olduğunu belirtirken; “İki şehrin kardeşliğinin pekiştirilmesine yönelik bir düşünceyle yola çıktık ama bugün görüyoruz ki ülkemiz, son derece önemli bir ortama girdi ve bu ortamda bizler de bu bölgenin ev sahipleri olarak buradaki güzellikleri, iyilikleri ve farklılıkları da tanıtmayı şirket olarak bir görev bildik. Bu gezi bizim için çok büyük bir onur vesilesi oldu. Bizler de sürece destek noktasında iş adamı olarak sorumluluk hissedip burada sizleri ağırladığımız için hastane ve şirket olarak mutluyuz” diye konuştu.

Vali Yılmaz Arslan ise konuşmasında İzmir’den gelen Ege bölgesinin önemli gazetecilerini Batman’da ağırlamaktan ötürü büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, geziyi düzenleyen Medikal Park Hastanesi ailesine teşekkür etti.

Düzenlenen bu gezi kapsamında İzmir heyeti, bölge halkının sıcak ve samimiyetiyle karşılandı. Gezinin ilk gününde heyet Siirt ve Batman’a ziyarette bulundu. Batman Valisi Yılmaz Arslan’ın ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde İzmirli gazeteciler, Türkiye’nin son dönemde ki barış süreci ile ilgili sorularını yöneltti.

Vali Yılmaz Arslan ise konuşmasında İzmir’den gelen Ege bölgesinin önemli gazetecilerini Batman’da ağırlamaktan ötürü büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, geziyi düzenleyen Medikal Park Hastanesi ailesine teşekkür etti.

Petrolün  yüzde 72’si Batman’da üretiliyor

Vali Arslan, Batman’ın tarihsel süreç içerisinde büyük gelişme gösterdiğini belirterek Batman’ı Batman yapan ana unsurun 1940’ların ikinci yarısında başlayıp 1950’lerden sonra ivme kazanan petrolün çıkartılması ve işlenmesi olduğunu kaydetti. Vali Arslan,“Ülkemiz Türkiye, şu an kendi ihtiyacı olan petrolün% 9’nu üretebiliyor. Türkiye’nin ürettiği bu % 9’unda yüzde 72’si Batman’da üretilip üretimin büyük kısmı Batman’da TÜPRAŞ Rafinerisinde rafine ediliyor” diye konuştu.

Gelişmeler Umut Verici

Devletin güçlü iradesiyle son dönemde ki barış sürecinin umut verici olduğunu belirten Vali Arslan, “30 yıldır devam eden bu sorunun çözüm sürecinde barışın bölge halkı ve Türkiye’ye gelmesi herkesin hayalini kurduğu ve istediği bir şeydi. Bugün sizleri burada ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Ülkemizin batısı ile doğusunun bu akşam kültürel ve dostluk köprülerini kurduğunu düşünmekteyim. Umarım bu her zaman devam eden ve sürdürülebilen bir süreç olarak tarihe geçecektir” şeklinde konuştu.

(Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir