• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Gaziantep’te KDV indirimi denetimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yüzde 8 KDV oranına tabi ürünlerin yer aldığı listede bulunan gıda maddeleri, KDV oranının yüzde 1 olduğu 1 sayılı listeye dahil edildi.

Buna göre yüzde 7 olarak fiyatlara yansıyacak KDV indirimi bugün itibarı ile uygulanmaya başlarken, temel gıda ürünlerinde KDV oranı yüzde 8'den yüzde 1'e indirilirken, Ticaret Bakanlığı indirimin fiyatlara yansıması için denetimlerini sıkılaştırma kararı aldı.

Bu kapsamda Gaziantep’te de Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri oluşacak indirimleri yerinde görmek için marketleri denetlemeye başladı.

Hem yerel hem de zincir marketleri gezen ekipler, uygulamanın yapılıp yapılmadığını yerinde inceledi.

Yapılan denetlemelerle ilgili açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, “12 Şubat Cumartesi günü yayımlanan Resmi Gazete’de Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği yüzde 8 olan KDV kalemlerinin yüzde 7 oranında indirimle yüzde 1 olarak fiyatlara yansıtılacağını vurguladı.” dedi.

İncesoy, indirim uygulanacak ürünlerin sebze, meyveler, konserveler, turşu, salça, bisküvi, makarna, şehriye, kuruyemiş, bebek mamaları, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, makarna, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacağını dile getirdi.

İndirimlerin fiyatlara yansıyıp yansımadığına yönelik olarak market ve bakkallarda büyükşehir ve ilçe belediye ekipleri ile birlikte denetimlere başladıklarını ifade eden İncesoy, bütün ürünlerde yüzde 1 KDV uygulanıp uygulanmadığını denetlediklerini bildirdi.

Tüm marketlere bugün akşama kadar fiyat ayarlamalarını yapmaları için süre verdiklerini ifade eden İncesoy, yarından itibaren de yüzde 1 KDV indirimi ile ilgili denetlemelere devam edeceklerini ve cezai işlemlere başlayacaklarını vurguladı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir