• DOLAR 34.21
  • EURO 37.914
  • ALTIN 2927.806
  • ...
VANESOB Başkanı Berge: Esnafa indirimli tarife uygulanmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elektrik faturasının kiraları geçtiğini hatırlatan Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VANESOB) Başkanı İsa Berge, esnaf ve sanatkârlara gelen yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarına acilen düzenleme yapılmasını istedi.

Berge, "Esnafımız adeta faturalara çalışmaktadır. Pandemi süreci halen etkisini sürdürürken esnaf ve sanatkârlarımıza bir de fatura yükü gelmiştir. Bu soruna acilen bir çözüm getirilmelidir. Vergi, SGK, prim, kira, personel maaşı ve genel gider borçlarını ödeyemeyen esnafımız, ayrıca faturalar altında ezilmektedir. Zaman geçirmeden bir çözüm bulunmalıdır." dedi.

"Zamlar mutlaka geri alınmalıdır"

Esnaf ve sanatkârlara eskiye göre çok daha fazla elektrik ve doğalgaz faturalarının geldiğinin altını çizen Berge, "Zamlar mutlaka geri alınmalıdır. Esnafımız faturaları ödeyemeyecek durumdadır. Hükümetimizden beklentimiz zamların geri alınması yönündedir. Bu yönde yürütülen çalışmalar acilen sonuçlandırmalıdır." ifadelerini kullandı.  

"Esnafımız için uygun tarifeye geçilmelidir"

Hükümetin elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili düzenleme çalışmalarını değerlendiren Berge, "Hükümetimizin bu yönde yürüttüğü çalışmaları olumlu buluyoruz. Esnaf ve sanatkârlarımızı fatura borcu yükünden kurtaracak bir düzenleme yapılmalıdır. Pandeminin zorlu süreci dikkate alınarak bir tarife değişikliğine gidilmelidir. Ayakta durmaya çalışan esnafımız korunmalıdır. Bu anlamda hükümetimizden önemli adımlar atılmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Esnafımız rahat bir nefes almak istiyor"

Berge, "Her zaman milletimizin hizmetinde olan esnaf ve sanatkârımız, gereken fedakârlığı göstermiştir. Şimdi hükümetimizden de esnafımızı rahatlatacak düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Tüm esnaf camiamız rahat bir nefes almak istiyor. Gerekli düzenlemelerin yapılmaması durumunda esnaf ve sanatkârlarımız çok zor durumda kalacaktır. Esnafımız bitme noktasına gelmiştir." diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir