• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Yetkili isim açıkladı: HÜDA PAR’ın ittifaklara bakışı ve seçim stratejisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

HÜDA PAR Seçim İşleri Başkanı Avukat Mahmut Şahin, sosyal medya hesabından HÜDA PAR’ın ittifaklara bakışı ve seçim stratejisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, “İttifak siyaseti, bir kutuplaşmayı değil tersine bir siyasal uzlaşıyı ifade etmektedir” dedi.

HÜDA PAR’ın ittifaklara bakışı ve seçim stratejisi!

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şahin, “2023 seçimleri yaklaştıkça, siyasi partiler arasındaki ittifak görüşmeleri hız kazandığı gibi güncel siyasetin en önemli tartışma konusu; mevcut ittifakların genişlemesi ve yeni ittifak bloklarının oluşmasıdır. HÜDA PAR, bu tartışmalara nasıl bakmakta ve seçim stratejisi nedir?” açıklamasını yaparak partisinin ittifaklara bakışı ve seçim stratejine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Siyasi partiler kuşatıcı olmak ve mutabakatı daha fazla gözetmek zorunda”

“16 Nisan 2017 Anayasa değişikliği referandumu ile ülkemizde cari olan siyasal sistem, kökten değişmiş ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapılmıştır. Yeni sistem, Türkiye siyasal sistemine etki edecek birçok farklı dinamiği de beraberinde getirmiştir.

Yeni sistemin kodu ve en önemli dinamiği, seçim ittifaklarının partiler açısından zarurete yakın gerekli hale gelmesidir. Yeni sistemdeki yüzde 50+1, siyasal ve toplumsal uzlaşıyı kaçınılmaz kıldığından siyasi partiler kuşatıcı olmak ve mutabakatı daha fazla gözetmek zorundadır.

Bu bağlamda yeni sistemin kodlarının kendini göstermesiyle gündeme gelen blok / ittifak siyaseti, bir kutuplaşmayı değil tersine bir siyasal uzlaşıyı ifade etmektedir dersek abartmış olmayız.

HÜDA PAR Hangi ittifakta yer alacak?

Partimiz HÜDA PAR, değişen sistem ve gelişen ittifaklar konusunda özgün bir duruşa sahip olup kendi programının uygulanması konusunda kararlıdır. Partimiz, hali hazırda herhangi bir ittifaka angaje olmadığı gibi “Ne olursa olsun ittifak yapmalıyız “ anlayışında da değildir.

Başta kendi logomuzla tek başına seçime girmek olmak üzere; mevcut ittifaklar ve yeni oluşacak ittifaklar içinde yer almak dahil tüm seçenekler masamızdadır. Partilerin seçim ittifaklarına dair kararlarının, bir tercih olduğunu ve saygı ile karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Kararlarına saygı duymakla birlikte sonuna kadar eleştirebiliriz.

Nihayetinde son sözü halkımız verecektir. Ve en nihayetinde Rabbimize hesap vereceğiz. İnanıyorum ki bu sorumluluk anlayışı, bizi en doğru ve en hayırlı karara sevk edecek ve halkımıza hizmet etmeyi ihsan edecektir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir