• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
`Amacımız hafızlara özgüven sağlamak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - 11 Mayıs “Dünya Hafızlar Günü” nedeniyle görüştüğümüz Evrensel Hafızlar Derneği Van Şube Başkanı Hafız Abdulmecit Bilmez, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) başta olmak üzere bazı sahabelerin hafız olduğunu hatırlatarak, “Birr-i Maun” olayında bazı hafız sahabilerin şehit olmasının hafızların biraz daha yaygınlaştırılmasına vesile olduğunu aktardı.
 
“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” Hadis-i şerifini hatırlatan Bilmez, “Bu Hadis-i şerifin düsturuyla yola çıktık. Bizim kuruluştaki en büyük amacımız,  hafızların kendine bir özgüven sağlamasıdır. Bir hafız kaymakam olabilir mi? “Bir hafız nereden kaymakam olabilir ki?” şeklinde bir özgüvensizlik vardı. Bunu aşmak için kurulduk. Efendimiz aleyhi selamın hadisleri vardır hafızlarla ilgili; Kur’an’ı Kerim’i tam anlamıyla iyice ezberleyip, hayatına tatbik eden bir insanın şefaat etme hakkına nail olacağını, ailesinden en az 10 kişiye şefaat etmeye nail olacağını efendimiz aleyhi selam bize bildiriyor” dedi.
 
“Rabbim bizi Kur’an’ın manasını bilip tatbik edenlerden eylesin”
Kuruluş amaçlarından birinin de Kur’an-ı Kerim’in ne kadar büyük bir nimet olduğunu insanlara hatırlatmak olduğunu söyleyen Bilmez, “Kur’an’ı Kerim’in her harfinin en az 10 sevaba karşılık bulduğunu efendimiz aleyhisemdan öğreniyoruz. “Her kim ki Kur’an’ı Kerim’de bir harf okursa onun için bir sevap vardır. Her sevap on mislidir. Ben size; elif, lam, mim bir harftir demiyorum. Elif bir harftir, lam bir harf, mim bir harftir.” Her harf için en az on sevap yazıldığını düşünerek bir hafızın ne kadar büyük sevaplar içerisinde olduğunun farkına vardırmak için faaliyetlerimiz sürdürmekteyiz. Tüm Müslümanların Recep ayının ve tüm hafızların da dünya hafızlar gününün hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Allah-u Teala Kur’an’ı manasını bilip hayatına tatbik eden kullarından eylesin inşallah” şeklinde konuştu.
(Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir