• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Siyer Yarışması'na katılan çocuklar Hazreti Muhammed'in güzel ahlakını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Öğrencilerden kimi, Peygamberimizin kişiliğini, kimi sevgi ve saygıyı, kimi dürüstlüğü, kimi de ailesine karşı hoşgörüyü öğrendiğini söyledi.

Öte yandan kimi öğrenciler de şefkat ve merhameti, kimi huzur ve mutluluğu, kimi yalan söylememeyi, kimi de saygıyı Peygamberimizin hayatından öğrendi.

Verilen mesajlara bakıldığında kaybedeni olmayan Siyer Yarışması'nın herkesin hayatına önemli bir şeyler kattığı ortada.

"Bütün çocuklar Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeli"

Şevval Muvaffık

Siyer kitabına çok çalıştığını ve özetini çıkararak sorular çıkardığını ifade eden Şevval Muvaffık, "Siyer Yarışmasına hazırlanmam için annem ve babam bana destek oldu, daha iyi anlamak için okuduğum yerleri işaretleyerek, önemli olan yerlerin altını çiziyordum, kitaba çalışırken özellikle Peygamber Efendimizin çok doğru sözlü bir insan olduğunu öğrendim. Hiç ama hiç kimseye yalan söylemediğini ve insanlara yardım etmeyi çok sevdiğini öğrendim, bütün çocukların Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi gerekiyor, çünkü o çok güzel bir insan." şeklinde konuştu.

"Eğer insanlık Hazreti Muhammed'i tanırsa dünya çok daha güzel olur"

Yaren Küçük

İbrahim Hakkı Hazretleri İmam Hatip Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Yaren Küçük, okuduğu Siyer kitabından Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i şu şekilde tarif etti:

"Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed, çok merhametli, çok şefkatli ve hiç yalan söylemeyen bir kişiliğe sahip, ondan alacağımız çok güzel dersler vardır. Bizim de onun gibi dürüst ve yalan söylemeyen, insanlara karşı merhametli ve şefkatli olmalıyız. Bizim onu çok iyi tanımamız ve onun gibi olmamız gerekiyor. Eğer insanlık Hazreti Muhammed'i tanırsa dünya çok daha güzel olur." tavsiyesinde bulundu.

"Eğer bizler Peygamber Efendimizi öğrenirsek her şey çok ama çok daha güzel olur"

Nilüfer Çukurlu

Okuduğu Siyer kitabının önemli yerlerini belirleyerek not aldığını ifade eden Nilüfer Çukurlu, "Ben herkesin Peygamber Efendimizin hayatında çok önemli bilgiler alabilecekleri kitaplar okumalarını tavsiye ediyorum. Çünkü Peygamberimiz çok iyi bir insan, bizim de onun gibi olmamız lazım ve eğer bizler onu öğrenirsek her şey çok ama çok daha güzel olur." dedi.

"Saygı ve sevgiyi ondan alarak daha mutlu bir geleceğe sahip olabiliriz"

Safiye Çelik

Peygamber Efendimizin hayatından çok önemli dersler çıkarılabileceğine çok emin olduğunu ifade eden Safiye Çelik, insanların onun hayatını okuyarak kendilerini düzeltebileceklerini, saygı ve sevgiyi O'ndan alarak daha mutlu bir geleceğe sahip olabileceklerine dikkat çekti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir