• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Görme engellilerin Siyer Yarışması heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde 11'incisi ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Siyer Yarışması’na 7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı binlerce kişinin yanı sıra görme ve bedensel engellilerde katılım gösterdi.

Gaziantep'te de yoğun bir katılımla gerçekleşen Siyer Yarışması’na katılan görme engelliler, yarışmaya girecekleri kategorilerden kendileri için sesli olarak hazırlanan kitapları dinleyerek sınava hazırlandı.

 

Okullarda kendilerine tahsis edilen ayrı sınıflarda yardımcı gözetmen vasıtasıyla sınava katılan görme engellilerin sınav heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

Sınava katılacakları okullara aileleri ile birlikte gelen görme engelliler, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e olan sevgilerinden dolayı Siyer Yarışması’na katıldıklarını ve katıldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda Siyer Yarışması’na katılan görme engelli öğrenciler, yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ettiler.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i daha yakından tanımak için Siyer Yarışması’na katıldığını belirten görme engelli Kayser Taş, herkesin Hazreti Muhammed'in örnek hayatını öğrenmesi için bu tür yarışmalara katılması gerektiğini belirtti.

“Peygamber Efendimizi daha iyi tanıdım”

Hazreti Muhammed'e olan sevgisinden dolayı Siyer Yarışması’na katıldığını söyleyen Taş, “Bu yarışma çok faydalı oldu. Peygamber Efendimizin hayatını biliyordum ama bu yarışma vesilesiyle daha güzel öğrendim. Ocak ayından beri yarışmaya hazırlanıyordum. Yarışmayı hazırlayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İmam hatip lisesine gitmeyi düşünüyorum. Bu yarışma vesilesiyle bilgilerimi de artırdım. Çok güzel bir yarışma oldu. Peygamber Efendimizi daha iyi tanıdım.” dedi.

“Peygamber Efendimizi çok seviyorum”

Siyer Yarışması’na ilk defa girdiğini belirten Gökhan Akpınar, “Ablam soruları bana okudu, bende cevapladım. Ablama da teşekkür ederim. Çok heyecanlandım. Peygamber Efendimizi çok seviyorum. Bu yarışma benim için çok iyi oldu. Bu tür yarışmalar istiyordum. Sorularda güzeldi.” ifadelerini kullandı.

“Yarışmaya kitabı dinleyerek hazırlandım”

Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiğini belirten Ahmet Eroğlu, “Sınava gelmeden önce çok heyecanlanıyordum. Fakat okulda heyecanım kalmadı. Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyabilmek için yarışmaya katıldım. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını merak ediyordum. Kitabı 3-4 defa bitirdim ve yarışmaya çok iyi hazırlandım. Yarışmaya kitabı dinleyerek hazırlandım.” şeklinde konuştu.

“Hepimizin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi lazım”

Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin en en büyük kazanç olduğunu belirten bedensel engelli Sevgi Akay ise şunları söyledi:

“Aslında hepimizin Peygamber Efendimizin hayatını bilmemiz lazım. Aslında çok geç kalınmış ve hepimizin Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi lazım. Sorularda çok zorlandım. Aslında bu durumu çok yanlış buldum. Benim Peygamber Efendimizin hayatını ezbere bilmem lazımdı. Bir şarkı veya türkü olsa hemen ezberliyoruz. Fakat soruları aklımızda bile tutamıyoruz. Bu da ihmalkârlığımız ve kitap okumamamızdan kaynaklanıyor. İnşallah bu yarışma vesilesiyle tekrar kitapları elimize alırız.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir