• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Numan Kurtulmuş o toplantı için ne dedi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Muhalefet partisinin dün gerçekleştirdiği toplantıya değinen Kurtulmuş; 

''Karşı taraftaki ittifakın daha ne kadar genişleyeceğine dair daha net bir durum yok. Dünkü toplantıdan sonra 'HDPyi dışlamıyoruz' açıklamalarını da yaptılar.

Siz Türkiye'yi yönetmeye talipseniz Türkiye'yi gündemine dair hangi pozitif konuyu söylüyorsunuz. Bir parlamenter sistem söylüyorsunuz fakat bir anayasal düzenleme gerekir. Bunun için en az 360 vekiliniz olması gerekir. Anayasa değişikliğinin de halk tarafından kabul edilmesi gerekir. Bu millet hiçbir zaman geriye gitmiyor. Dolayısıyla bu Cumhurbaşkanlığına geçiş sistemi de bir günde ortaya çıkmış bir durum değil. Milletin oyuyla gerçekleşmiş bir değişikliktir. Şimdiye kadar tek söyledikleri 'Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin'. Fakat esas mesele siz geldiğinizde nasıl yöneteceksiniz.

Türkiye'nin çevresi ateş çemberine dönmüşken bu konularda nasıl hareket edeceksiniz. Millet bizim programımız budur denmesini bekler.'' dedi. 

Yüksek elektrik fiyatlarına da değinen Kurtulmuş; ''Şunu görmek lazım, elektrik faturaları bir günde bu noktaya gelmedi. 2021 yılı içerisinde Türkiye hazinesi su faturalarının yüzde 75'i devlet ödedi, elektrik faturalarının yüzde 25'ini devlet ödedi. Geçtiğimiz yıl verilen destek 100 milyar liradır. Kamunun da kaybı 54 milyar lira. Doğrudan doğruya hükümetin vatandaşa verdiği bir destek var. Türkiye ve Çin sadece pandemi döneminde büyüme sağladı. Muazzam bir üretim aksaması olmuştur, Türkiye çok şükür tedarik zincirlerinde kırılma olmadan 2020'yi atlattı. Doğalgazdaki fiyatlar eksi olarak vatandaşa yansıdı buna rağmen yine de çok yüksek fatura. Fakat bir mazeret gibi söylemiyorum. Vatandaşlarımızı derinden sarstığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız 210 kwata geri çıkardı. Zaruri olarak çıkan fiyatların vatandaşların üzerindeki baskılarını biliyoruz ve neler yapabiliriz düşünüyoruz '' ifadelerini kullandı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir