• DOLAR 34.294
  • EURO 37.558
  • ALTIN 2933.388
  • ...
Ubeydullah Durna Doğubayazıt`ta anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 5 Mayıs 2011 tarihinde PKK yandaşları tarafından katledilen Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna, şahadetinin 2. Yıldönümünde Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi tarafından düzenlenen programla anıldı.
 
Program dernek üyelerinden M. Zeki Güneş’in Kuran`ı Kerim tilaveti ile başladı. Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi mevlithanları tarafından okunan mevlidin ardından Mustazaflar cemiyeti Doğubayazıt şube başkanı Cemal Arvas tarafından dualar edildi.
 
Programın içeriğine ilişkin konuşma yapan Arvas şehadetin önemine değinerek, “Şehitlik herkese nasip olan bir mevki değildir. Şehit olabilmek için ilk başta şehide yakışır bir hayat yaşanması gerekir, şahadeti arzulaması gerekir ki o yüksek makama kavuşabilsin. Kardeşimiz Ubeydullah Durna yakınlarının anlattıklarına göre şahadeti her daim arzulayan ve şehide yakışır bir hayat süren kişiydi. Kardeşimiz o makamı istedi Allah`u Teala da onu layık gördü.” dedi.
 
Allah’ın davası dışında mücadele verip ölen veya öldürülenlerin şehid sıfatıyla adlandırılmasına değinen Arvas; “Herkes sahip olduğu fikir ve sistem uğruna ölmekle veya öldürülmekle şehid olamaz. Günümüzde herkes kendi ideolojisi uğrana can veren kişilere şehid diyor. Onların ölülerinin şehid olamayacağını Allah Resulü Hadisi şerifiyle açıklamıştır. Hadiste `Ancak ila-i kelimetullah uğruna öldürülenler şehiddir` denilerek, kimin şehit olduğu belirtilmiştir" diye konuştu.
 
Ubeydullah Durna’nın hayatından kesitlerin sunulduğu bir klipin izlenmesi sırasında duygulu anların yaşandığı program yapılan dua ile sona erdi. (Ramazan Zeren - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir