• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman Halkı: Üç aylar; yozlaşmadan kurtulup dini değerlerle buluşmaya vesile olsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Sallallahu Aleyhi Vesellem, "Ya Rabbi, Receb ve Şaban'ı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a eriştir." diyerek dua ettiği mübarek üç aylar gece Regaib Kandili ile başladı.

Rahmet ikliminin her yanı kuşattığı bu aylar hakkında İLKHA'ya konuşan Batman halkı, üç ayların barışa ve huzura vesile olmasını temenni etti. Halk, bu ayların birer fırsat olduğunu söyleyerek her anının hayır ve hasenatla geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Ahlaki yozlaşmanın gün geçtikçe arttığı bu zamanda insanlar arasında güven, dürüstlük ve yardımlaşmanın artması gerektiğini belirten Batmanlılar, bu mübarek üç ayları fırsat bilip Müslümanlar için maneviyatlarını güçlendirmenin tam zamanı olduğunu söyledi.

Mübarek üç ayları fırsat bilerek herkesin tövbe edip ibadetleri, sadakaları ve Kur'an-ı Kerim okumasını daha fazla artırılması gerektiğini ifade eden vatandaş Cemal Aslan, bu fırsatın belki bir daha elimize geçmeyebileceğine dikkat çekti.

Cemal Aslan

Aslan, "Şu anda toplum maalesef umut verici bir durumda değil. Özellikle gençlik, uyuşturucu müptelasına kapılmış durumda. Hırsızlık ve fuhuş çeteleri artmış durumda. Tabi tüm gençlik bu durumda değil, Allah'a hamd olsun umut verici gelişmeler de var. Bu da bize bir nebze de olsa umut veriyor. İçine girdiğimiz mübarek üç aylar münasebetiyle aileler çocuklarına çeki düzen vermesi gerekiyor. Bu aylar bizim için bir fırsattır. Özellikle bu üç ayların (Receb, Şaban ve Ramazan) içinde birçok kandiller de bulunmaktadır. Bu mübarek üç ayları fırsat bilerek tövbe edip ibadetlerimizi, sadakalarımızı, okumalarımızı ve her yönüyle Allah'a kulluk görevimizi daha fazla değerlendirmemiz lazım. Çünkü her zaman bu mübarek üç ayları bulamayız." İfadelerini kullandı.

"Dürüstlüğün ve güvenin artması gerekiyor"

Mehmet Sait Kaya

İfsat içinde olan toplumun dini değerlerine dönmesi için anne ve babalara çok iş düştüğüne dikkat çeken bir diğer vatandaş Mehmet Sait Kaya, aileler; çocuklarının giyim, temizlik, namaz kılma ve Kur'an okumaları için çaba içerinde olması gerektiğini belirtti.

Kaya, "Sadece üç aylarda değil de yaşadığımız her gün ibadetlerimize dikkat etmemiz lazım. Özellikler çocuklarımızı sosyal medyadan uzak tutmalıyız. Çocuklarımıza güzel giyinmeyi, temiz kalmayı, namazı ve Kur'an'ı öğretmemiz lazım. Bana göre toplum şu anda gittikçe batıyor. Bunun nedeni ise hayânın kalmamasıdır. Şu anda giyimler çok kötü durumda. Bu durumların düzelmesi için anne ve babaların daha dikkat olması lazım. Şu anda toplumda ihtiyaç sahibi birçok insan var. Mübarek üç aylarda ihtiyaç sahiplerine erzak, giyim ve benzeri yardımlar ederek destek çıkabiliriz. Üç aylar içerinde dürüstlüğün ve güvenin artması gerekiyor." diye konuştu.

"İnsanların inanç değerlerine dönmesi için üç aylar bir fırsattır"

Muhammed Avcı

Halkın gün geçtikçe uzaklaştığı dini değerlerine kavuşması için Receb, Şaban ve Ramazan ayların bir fırsat olduğunu belirten esnaf Muhammed Avcı, öze dönmek için mübarek üç aylardan istifade etme çabasında olunması gerektiğini söyledi. 

Avcı, "Toplum bu zamanda aslından uzaklaşarak gittikçe yozlaşıyor. Eskiden bölgemiz muhafazakâr ve inançlarına bağlıydı ama son 15 yıldır bu değerler kaybolmak üzere. Bu süreçte aile bağları kopma derecesine geldi. Teknolojinin de bunda çok etkisi var. Toplumun, bu mübarek üç ayları fırsat bilerek inanç değerlerine ve özüne geri dönmesi gerekiyor. Özüne dönmesi için de inanç olması gerekiyor inanç olmazsa maddi imkanlar ne kadar artsa da insanlar birbirinde uzak kalırlar. Üç ayların başındayız ve sonda gelen Ramazan ayı bizim ve toplum için bir fırsattır. Bu bereketli zamanı değerlendirmek gerekiyor. Bu fırsat ömürde bir daha gelmeyebilir. Mübarek üç ayların farkında olmamız ve değerini iyi anlamamız gerekiyor." dedi.

"Üç aylarda ibadetlerimizi artırmamız gerekiyor"

Salih Kaya

İfsat içinde olan toplumun düzelmesi için üç ayları iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden vatandaş Salih Kaya ise şunları ifade etti:

Toplum eğitimsizlik ve az okumadan dolayı gün geçtikçe kötüye gidiyor. Bununla beraber insanlar geçim sıkıntısından dolayı değerlerinden uzak kalmaktalar. Şu anda mübarek üç aylar içerisindeyiz. Bu mübarek ve bereketli ayları güzel bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Toplum olarak bu aylarda ibadetlerimizi artırmamız gerekiyor. Özellikler namazlara dikkat edilmeli ve mümkün mertebe pazartesi ve perşembe günlerini oruçla geçirmek çok faydalı olur. Bu süreçte daha fazla Kur'an-ı Kerim okumamız gerekiyor.

Osman Yılmaz

Üç ayları fırsat bilerek aileler çocuklarının maneviyatıyla daha fazla ilgilenmesi gerektiğini belirten Osman Yılmaz, "İçinde olduğumuz mübarek üç aylardan toplum olarak istifade etmemiz gerekir. Bu aylarda insanların birbirleriyle yardımlaşması ve merhametli olması gerekiyor. Herkesin çocuklarıyla daha fazla ilgilenip inançlarını öğretmesi gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir