• DOLAR 32.393
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2388.515
  • ...
Malatya'da 15 okula spor tesisinin yapılması için protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından projesi hazırlanıp, ihale süreci tamamlanan spor tesislerinden 15 okula yapılacak olanların protokol imza töreni Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın katılımıyla yapıldı.

"Sağlıklı nesillerin yetişmesi için spor tesisleri çok önemli"

Sağlıklı nesillerin yetişmesi için yapılacak olan spor tesislerinin çok önemli olduğunu dile getiren Vali Aydın Baruş, "Malatya Büyükşehir Belediyemiz tarafından 3 ilçemizde 15 okulumuza yapılacak olan spor tesislerimizle ilgili protokolümüzü imzalamak üzere bir aradayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyemiz, 15 okulumuza öğrencilerimizin sportif faaliyetlerini ve diğer sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri tesislerin inşa edilmesi noktasında büyük bir katkı sunuyorlar. Okullarımızın sportif alanlara ihtiyaçları var. Çocuklarımız ders dışı zamanlarını faydalı bir şekilde değerlendirmek, fiziken ve ruhen daha sağlıklı nesiller yetişmesi için bu tesislerin gerçekleştirilmesi çok önemli. İnşallah önümüzdeki süreçte tesislerimizin artarak okullarımıza kazandırılması noktasında elimizden geleni yapacağız." dedi.

Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir ilçelerinde yer alan toplam 15 okula yapılacak olan 27 adet spor tesisinin protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "15 okulumuza spor tesislerimizin yapılması için protokolümüzü yapıyoruz. Tesislerimizin sürecini ve işletmesini Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz birlikte yürütecekler. Eksiklik ve aksaklıklarda, eksikliklerin giderilmesi noktasında gereğini Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir