• DOLAR 35.507
  • EURO 36.646
  • ALTIN 3054.93
  • ...
Sivaslı iş adamları öğrencilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, eski Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği Başkanı İsmail Gülle, Simit Sarayı Gıda Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ertan Buyruk, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Mazlum, İstanbul’dan ve Sivas’tan katılan sanayici ve iş adamları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 Konferans’ta konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği Başkanı İsmail Gülle ve Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, öğrenciler tarafından hazırlanacak olan projelerin hayata geçirilmesi konusunda destek olacaklarını söyledi.

 Konferansta Sivaslı Sanayici ve İş Adamları Grubu Derneği Başkanı İsmail Gülle ve iş adamı Haluk Okutur davetlilere iş dünyasında yaşadıkları başarı hikayelerini paylaşarak, iş hayatında yaptıkları çalışmalar ve anılarını öğrencilerle paylaştı.

 Dernek Başkanı Gülle, öğrencilere daha iyi iletişim kurulması halinde öğrencilerin okudukları bölümler ve alanları ile ilgili daha iyi bir altyapı oluşturmak için harekete geçeceklerini söyledi. Gülle konuşmasında, “Eğer bir şeye sahip olmak isterseniz çok istemelisiniz. Ve her şeye sahip olursunuz. Gençlerle olan iletişime çok önem veriyoruz. Türkiye’deki diğer bazı üniversitelerle teşvik alanında işbirliği içindeyiz. İnşallah Cumhuriyet Üniversite ile ilgili de işbirliği içinde olacağız. Bu diyaloglardan hem siz hem de biz kazanırız” dedi.

 İş adamı Haluk Okutur ise yükseliş hikayesinden bahsederek öğrencilere gelecek ile ilgili projelerini paylaştı. Okutur, "Çok hayal kurdum. 3 bin çalışanım var ama hedefim 300 bin çalışanla iş yapmak. Bir dünya markası olmak istiyoruz. Bunda bir engel görmüyorum. Ben bütün hedeflerimin dünya çerçevesinde olması lazım diye düşünüyorum. Türkiye çok zor bir pazar. Bu enerjilerimizi dünyaya yansıtmamız lazım. Simit’in fiyatı çok ucuz. Ama böyle bir ürün bizi geliştirdi. Anadolu`da çok iyi lezzetler var ama biz bunları dünyaya yansıtamıyoruz. Öğrenciyken ben bu işi düşünmüştüm yakınlarım bana çok hayal kurma dediler. Sokakta bir sürü simitçi var bir dükkan açamazsın dediler. Ben simit yapmayı bilmiyordum hala da bilmiyorum. Arkadaşlar hayalleriniz ne kadar büyük olursa yapacağınız iş de o kadar büyük olur. Hayatta her zaman engellerle karşılaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından konuşmacılar öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi. Ve öğrencilerin fikirlerini dinledi.  (Veysi Siyah - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir