• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Dünya Kudüs Haftası" için son 14 gün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2021 yılının mart ayında 41 STK'nin katılımıyla büyük bir coşkuyla karşılanan "Dünya Kudüs Haftası" bu yıl 25 Şubat- 4 Mart arasında düzenlenecek.

2021 Dünya Kudüs Haftası etkinliklerinin dünyaca meşhur ilmi kuruluşların yanı sıra resmi ve ferdi katılımcıların iştirakiyle bir farkındalık oluşturduğunu ifade eden Dünya Kudüs Haftası Yüksek Komisyon Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, "Bu yıl İslam aleminin genelinde katılımcı sayısının çokluğu, millet ve dil çeşitliliği bakımından yapılan hazırlıklarla destekler, daha geniş çaplı ve daha güçlüdür." ifadelerini kullandı.

 "Dünya Kudüs Haftası"nın İslam ümmetinin Filistin davasına yönelik üzerine düşeni yapmaya yönlendirmeyi amaçladığı belirten Tekruri şunları kaydetti:

 " 'Dünya Kudüs Haftası', ilmi kuruluşların fiili olarak direk Kudüs'e destek olmasını ve Kudüs'e destek konusunda halklara öncülük etmelerini hedeflemektedir. Bunun yanı sıra Filistin davasını farklı ülkelerde canlandırıp halklara Filistin ve Kudüs'e karşı sorumluluklarını hatırlatmayı ve bu davada ümmet alimleri arasında etkin ve ortak bir iletişim kurup ortaya koydukları çabaları birleştirmeyi hedeflemektedir."

Etkinliklere olan geniş teveccühten da bahseden Tekruri, "Yapılacak olan etkinliğe Filistin ve Kudüs davası için çabalayan onlarca ilmi kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve Dünya genelinde Kudüs ve Filistin'e destek veren değerli şahsiyetler katılım sağlayacak." dedi.

Hazırlık komitesi, "Dünya Kudüs Haftası"nın sosyal medya üzerinden daha kolay ve hızlı bir şeklide takip edilebilmesi için şu resmi Hashtag'leri yayınladı:

#أسبوع_القدس

#هفته_قدس

#AlQudsWeek

#KudüsHaftası

#PekanAlQuds

#MingguAlQuds

#AlQudsVecka

#AlQudsUge

#AlQudsUke

#AlQudsViikko

(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir