• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
HAMAS, İslami Cihad ve FHKC'den ortak bildiri: Merkez Konseyi'nin atama kararları hükümsüzdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Konseyi'nin gayri meşru olarak toplanarak aldıkları atama kararlarının bir hükmünün olmadığı; HAMAS, İslami Cihad Hareketi ve FHKC tarafından yayımlanan ortak bildiri ile kamuoyuna ilan edildi.

Dün akşam yayımlanan ortak bildiride, "6-7 Şubat Pazar ve pazartesi günlerinde gerçekleştirilen Merkez Konseyi'nin son gayri meşru toplantısında gerek Ulusal Konsey Başkanı ve üyeleri ve gerekse diğer makamlar için yapılan atamaların hiçbir meşruiyeti yoktur ve tanınmayacaktır." denildi.

Yeni atamaları dikkate almama çağrısında bulunulan bildiride, söz konusu atamaların Filistin halkını temsil etmediği, ulusal icma kararlarını yok saydığı ve Filistin halkının iradesine baskı anlamına geldiği ifade edildi.

HAMAS, İslami Cihad ve FHKC, Filistin Yönetimi'nden tek başına karar almaktan derhal vazgeçmesini ve ortaklık üzerine kurulu gerçek anlamda bir ulusal birlik yönünde hareket etmesini, ulusal icma kararlarını uygulamasını istedi.

Bildiride ayrıca, herkesi temsil edecek ve seçimlere hazırlık yapacak geçici bir ulusal konsey teşkili için Filistinli grupların genel sekreterleri düzeyinde diyalog toplantılarına başlanması çağrısı yapıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir