• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
Avrupa ülkelerinde korona virüs kısıtlamaları kaldırılmaya başladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halk Sağlığı Ajansı, ülkede bugün itibarıyla bütün kısıtlamalara son verildiğini duyurdu.

Korona virüs salgını döneminde İsveç'te radikal bir karara imza atıldı. İsveç Halk Sağlığı Ajansı, korona virüse yönelik tüm kısıtlamaları bugün itibarıyla kaldırdı. Korona virüs testlerinin de sonlandırıldığı açıklandı.

Korana virüs maliyeti!

Devletin maliyeti nedeniyle korona virüs testlerini sonlandırdığını aktaran Halk Sağlığı Ajansı Başkanı Karin Tegmark Wisell, "Haftalık korona virüs testlerinin devlete maliyeti 55 milyon dolar, aylık maliyeti ise 220 milyon dolar, bu nedenle korona virüs testlerini sonlandırdık." ifadesini kullandı.

Yurt dışına çıkacaklar için test ücretli!

Bugünden itibaren sadece sağlık çalışanlarının ücretsiz korona virüs testi yaptırabileceğini kaydeden Wisell, kendi isteği ile ülke dışına çıkmak için korona virüs testi yaptıracakların ücretlerinin devlet ve sigortalar tarafından ödenmeyeceğini kaydetti.

Öte yandan İsveç, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelenlerden istediği dijital seyahat kartı, aşı belgesi ya da test gibi önlemlerin hepsini bugün itibarıyla sonlandırdı.

Halk Sağlığı Ajansı'nın açıkladığı rakamlara göre, İsveç'te korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 244'e, vaka sayısı 2 milyon 354 bin 455'e yükseldi.

Finlandiya’da  1 Mart’ta kaldırılacak!

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin de ülkede korona virüse yönelik kısıtlamaların 14 Şubat'ta gevşetileceğini, 1 Mart itibarıyla da kaldırılacağını söyledi.

İskandinav ülkelerinden ilk olarak Danimarka, 1 Şubat'ta korona virüs kısıtlamalarını tamamen kaldırırken, Norveç de 19 Şubat'ta kısıtlamaları kaldırılacağını duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir