• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Ağrı'da kuyumcu dükkânının altını delen hırsızlar yaklaşık 15 kilo altınla kayıplara karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Olay geçtiğimiz günlerde ilçe merkezindeki Ağrı Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkânında gerçekleşti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde dere yatağına kurulmuş kanalın üstünde bulunan kuyumcu dükkânını soymak için plan yapan hırsızlar, daha öne tespit ettikleri noktada kullanılmayan kanaldan işyerine doğru yaklaşık 90 santimetre bir delik kazdılar.

Kazı sonunda vitrindeki kasaya ulaşan hırsızlar, kasanın altını oksijen tüple delerek burada bulunan altın ve gümüşler ile vitrinde bulunan altın ve gümüşleri alarak kayıplara karıştı.

Sabah işyerini açan Turgay İsmailoğlları, vitrinin dağınık olduğunu fark etti. İsmailoğulları yaptığı açıklamada, kasanın altının delinerek altınların çalındığını tespit ettiğini ve bunun üzerine ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine ihbarda bulunduğunu belirtti.

Turgay İsmailoğulları, "Sabah işyerine gelip altınlarımı serdim, bir sıkıntı yoktu alt kasalarımı falan kontrol ettim. İşyerindeki otomatik vitrin kasasını kaldırdığım zaman vitrinimin dağılmış olduğunu fark ettim. İşyerimin altı köprü, dere yatağı olduğu için gelip tespit etmişler, altını kazarak ve oksijenli tüp kullanarak vitrindeki tüm altınlarımı çalmışlar. Şuan tüm yetkililer en ince ayrıntısına kadar inceleme yapıyor. İnşallah en kısa zamanda bu failleri yakalarlar. Dükkanın içine girmedikleri için alarm detektör çalışmamış, ondan diğer altınlara karışmamışlar. 80-90 santimetrelik bir tünel ile kasaya ulaşmışlar, kasanın ve vitrinin içindeki tüm altınlar ve altınları sergilediğimiz mankenlerle alıp götürmüşler. Yaklaşık 14-15 kilo altını mı çalmışlar ve buda yaklaşık 13 Milyon TL'ye tekabül ediyor. Buda bizi çok mağdur ediyor." dedi.

Olay yerinde yürütülen çalışmalar ışığında Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hırsızlığı gerçekleştiren zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. İşyeri sahibi Turgay İsmailoğulları ise verdiği ifadenin ardından hırsızlardan şikâyetçi oldu.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ise olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma başlattığı öğrenildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir