• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
"Okuyan Şehir Ağrı" projesinin lansmanı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Kütüphanesiz Okul Kalmayacak", "Okuyan Şehir Ağrı" ve "Sıfır Atık" projelerinin lansmanı Ağrı Valisi Osman Varol ve protokol üyelerinin katılımı ile Hayrettin Atmaca Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okulların kütüphanesi olması için başlatılan ve tamamlanarak Ağrı'da 554 okula kütüphaneye kazandırılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında her bir kütüphanede yer alan klasiklerden oluşan bin 71 kitabın, Valilik öncülüğünde hayata geçirilen "Okuyan Şehir Ağrı" projesi kapsamında sergilendiği ve tanıtıldığı etkinlik, Hayrettin Atmaca Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlendi.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için yürütülen faaliyetler kapsamında, "Okuyan Şehir Ağrı" projesi çerçevesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının 1. Döneminde kentte öğrenciler tarafından 1 milyon 232 bin 294 kitap okundu.

Yürütülen proje kapsamında bir değerlendirmede bulunan Ağrı Valisi Osman Varol, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesini 3 hafta gibi kısa bir sürede tamamlayarak Türkiye'de birinci olan ilimizin değerlerinin yansıtıldığı ve mobilyalarını Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimizin ürettiği 554 kütüphanemizin okullarımıza kazandırıldığını, "Sıfır Atık" projesi kapsamında ilimiz merkezinde geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturulan bir kütüphane yaptık. İlçelerimizin tamamına kazandırılması noktasında da faaliyetlerin sürdüğünü, "Okuyan Şehir Ağrı" projesi ile de öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığının kazandırılması noktasında çeşitli çalışmaların yürütüyor ve planlıyoruz." dedi.

Vali Varol, kütüphanede kitap okuyan, akıl ve zekâ oyunları oynayan gençlerle bir süre sohbet ederek hedefleri hakkında bilgi aldığı öğrencilere başarılar diledi.

Hayrettin Atmaca Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden en çok kitap okuyanların Vali Osman Varol tarafından ödüllendirilmesinin ardından düzenlenen çalışma toplantısı ile lansman noktalandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir