• DOLAR 32.377
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2391.614
  • ...

Uzun zamandır şikayetlere konu olan "Faizsiz Konut Edindirme Sistemi" için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, 2 Temmuz 2021'de 21 şirketin tasfiyesine karar verdi. Tasfiye edilen evim şirketleri, alınan karar doğrultusunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredildi.

Söz konusu evim şirketleri, müşterileri daha önce firmalardan ödeme alabilmenin sıkıntılarını yaşarken tasfiye kararıyla beraber sorunları ikiye katlandı.

Tasfiye edilen 21 şirketin resmî web sayfalarında BDDK'nın tasfiye kararı sonrasında yatırılan taksit ödemelerinin iade edileceği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamaya göre tasfiye kararı sonrasında yatırılan taksitler geri iade edilecek. Söz konusu müşterilerin iade taleplerini ilgili şirkete hitaben dolduracakları dilekçe ve beraberinde yatırdıkları taksitlerin dekontlarını göndermeleri yeterli olacak.

Evim şirketi mağdurları için iade kararı!

Açıklamada, "Bilindiği üzere 02.07.2021 tarihli ve 31529 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan BDDK'nın 01.07.2021 tarihli ve 9647 sayılı kararı şirketin tasfiyesine karar verilmiştir. Bu kapsamda 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle tasarruf müşterilerinin (teslimat /ödeme almamış) ödemeleri durdurulmuştur. Şirketten teslimat veya ödeme almış olan borçlu müşterilerin geri ödemeleri ise devam etmektedir." denildi.

Açıklamanın devamında, "1 Temmuz 2021 tarihinden sonra sehven taksit ödemelerini yapan tasarruf müşterilerinin ödedikleri tutarların iade edilebilmesi için ilgili kişilerin tasfiye halindeki şirkete hitaben yazdıkları dilekçeye dekont suretlerini ekleyerek şirket merkezinin adresine elden teslim etmeleri veya iadeli taahhütlü posta ile göndermeleri gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Söz konusu başvuruların incelenerek müracaatların doğruluğu tespit edildikten sonra sehven yatırılan tutarlar, dilekçede belirtilen hesap veya IBAN numarasına iade edileceği belirtildi. (İLKHA)