• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malili vatandaş : Cebinizdeki her 1 Euro’nun yüzde 60’ını Afrika’dan kazanıyorsunuz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paris Metrosu’nda yolculara seslenen Malili aktivist, Mali’nin Macron eliyle kaosa sürüklendiğini belirterek, “ Fransa’yı Afrika besliyor. Daha fazla saygı gösterin” çağrısında bulundu.

Sosyal medyaya düşen video büyük yankı uyandırdı.

Afrika ülkelerindeki siyasi, askeri ve sosyal etkisi her geçen gün azalan Macron’a tepkilerin artması da dikkat çekti. Malili aktivistler, Paris Metrosu’nda düzenlediği protestoda Fransa’nın sömürge politikalarına isyan etti. Metroda yolculuk yapan Fransızlara hitap eden siyahi aktivist, Fransa’nın petrol, kakao ve uranyum üretmediğini vurguladı. Fransa’nın bu konuda Afrika’ya bağımlı olduğunun altını çizen aktivist, buna rağmen Afrikalıların Fransa’da yeterince saygı görmediğini söyledi.

FRANSA’YI AFRİKA BESLİYOR
Göçmenlerin günah keçisi ilan edildiğini belirten siyahî aktivist, Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın “Cüzdanınızdaki her Euro’nun yüzde 60’ı Afrika’dan geliyor” sözünü hatırlatarak, “Fransa’yı Afrika besliyor” dedi. Çalışan siyahi Fransızların en erken kalktığını, en son yatağa gittiğini belirten aktivist, daha fazla saygı beklediklerini sözlerine ekledi.

MACRON KAOSA SÜRÜKLEDİ
Mali’nin ikiye böldüğünü güneydeki Malililerin kuzeye gidemediğini belirten aktivist, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, ülkenin kuzeyini işgal etmek için sahte terör örgütleri ürettiklerini söyledi. Afrika’ya işbirliği yapmak için gelen ülkeleri saygı çerçevesinde memnuniyetle karşılayacaklarını belirten aktivist, trendeki yolculara yönelik şu ifadeleri kullandı: Afrika'ya bizimle iş yapmak için saygıyla gelecek tüm ortakları memnuniyetle karşılayacağız, daha azıyla değil. Saygı ile gelen aynıyla karşılık bulacak. Çin ya da Rusya kim olursa olsun memnuniyetle karşılanacaklar. Fransa, tarihin trenini kaçırmadan önce bunu anlamalı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir