• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ’a çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkan’ı Davut Şahin ve il teşkilatından bir heyet Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan’ı ziyaret etti.

Batman halkının yaşadığı ekonomik sıkıntıların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, halkın zam furyasından daha az etkilenmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.

Ziyarette konuşan Şahin, Batman halkının zamlardan daha az etkilenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ gibi kurumlara çağrıda bulunan Şahin, “Batman’da üretim yapan TPAO, TÜPRAŞ, BOTAŞ gibi kurumların mümkünse malzemelerini ve ihtiyaçlarını yerel esnaftan, OSB’den temin etmesi çok daha faydalı olacaktır. Yerel esnafımızın üretkenliklerini sürdürebilmeleri için daha çok kazanması lazım.” dedi.

“Zincir marketler kendi fabrikalarını kurmalı”

Zincir marketlerin kendi fabrikalarını kurmaları gerektiğini belirten Şahin, “Piyasadaki zamların büyük bir sebebi olan ulusal zincir marketlerin ürettikleri temel gıda maddelerinin fabrikalarını kendilerinin kurması çok önemlidir. Çünkü bu ulusal firmalar Türkiye’de üretilen temel gıda ürünlerinin yüzde 70’ini toptan alabiliyor. Üretilen ürünlerin yarısından fazlası bu firmalarda olduğundan bayilere çak az bir miktar kalıyor. Bu durum da fiyatların sürekli yükselmesine sebebiyet vermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Hükümet dış ticaret yaparken halkını gözetmeli”

Hükümetin dış ticaret yaparken halkını da gözetmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

“Türkiye yaptığı dış ticaret ile ilgili önce kendi halkını düşünmek zorundadır. Hükümetin buna yönelik bir politika geliştirmesi gerekiyor. Devlet ihraç ettiği ürünlerden daha fazla kazanırken halk, ürünleri kendi içinde daha pahalıya satın aldığından fakirleşmektedir. Devlet dış ticarete önem vermelidir fakat diğer ülkeler gibi kendi ülkesinin durumunu da düşünmelidir.”

“Batman’daki birim amirleri ve üreticiler birlikte çözüm üretmeli”

Batman’daki yetkililere de çağrıda bulunan Şahin, “Başta mülki amirler olmak üzere üreticilerimiz ve esnafımızla bir araya gelip, ürünleri halkımıza ucuz bir şekilde ulaştırabilmeyi, halkın menfaatini düşünerek masaya yatırmaları ve bunu tedarik etmeleri gereklidir. Aksi takdirde halkımız zam furyası altında çok büyük sıkıntılar çekecektir. Halkımızın adeta beli bükülmüş durumdadır. Bu konuda birim amirlerine kolaylıklar diliyoruz. Halkımızın menfaati her şeyin üstündedir ve her şeyin üstünde tutmamız lazım.” açıklamasında bulundu.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir