• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türk Eczacıları Birliği 7 maddelik bildiri yayımladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Eczacıları Birliği'nden (TEB) yapılan açıklamada, eczacıların 7 ana başlıkta sorunları ve çözüm taleplerinin yer aldığı deklarasyona yer verildi.

Deklarasyonda, "eczanelerin ekonomik sürdürülebilirliği sağlaması ve ayakta kalabilmesi için tüm ısrarlı taleplere karşın 2009 yılından bu yana güncellenmeyen, mevcut koşullara hiçbir şekilde uyum sağlamayan ilaç fiyat kararnamesinin acilen güncellenmesi" istendi ve şu taleplerde bulunuldu:
"Vatandaşlarımızın ilaca erişim hakkının önündeki engeller acilen kaldırılmalıdır. Yılda bir kez şubat ayında yapılan kur güncellenmesinin yılda 3 veya 4 kez yapılması gerekmektedir. İçinden geçtiğimiz enflasyonist ortamda herhangi bir düzenleme veya iyileştirme yapılmayan tek alan, eczanelerimizin de içinde bulunduğu ilaç temin ve tedarik sürecidir. Bu dengesizliğin ortadan kaldırılması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile birliğimiz arasındaki protokolün günün şartlarına uygun şekilde acilen güncellenmesi gerekmektedir."Ayrıca deklarasyonda, hastalara ilaç fiyat farkı çıkaran ürünlerin geri ödeme koşullarında değişiklik yapılması, SGK tarafından medikal ürünlerin fatura ve eki belgelerinin tarama işlemi yapılarak elektronik hale getirilmesi, kamu kurum iskontosu uygulamasının kamu ile ilaç firmaları arasında çözülmesi, kamuda çalışan eczacıların çalışma koşulları ve özlük haklarında günün koşullarına uygun, hakkaniyetli bir düzenleme yapılması taleplerinde de yer verildi.

SonDakika

Bu haberler de ilginizi çekebilir