• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Başıboş köpek saldırılarının bilançosu belli oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Başıboş Köpek Sorunu Platformu 2021 yılında başıboş köpeklerden kaynaklanan saldırılara ve trafik kazalarına ilişkin istatistiklerin toplandığı bir rapor yayınladı.

Bir yıllık bilanço korkutucu!

Başıboş köpeklerin neden olduğu ölüm ve yaralanmaların derlendiği raporda, 11 insanın başıboş köpek saldırılarından dolayı hayatını kaybettiği belirlendi. Köpek saldırılarından ölenlerin 5’inin çocuk 2’sinin ise kadın olduğu belirtildi. Rapora göre, 417 kişi köpek saldırıları nedeniyle yaralanırken, yaralananların 166’sı çocuk 76’sı da kadın olduğu vurgulandı.

Trafik kazalarına neden oldular!

Başıboş köpeklerin neden olduğu trafik kazalarına da değinilen raporda,  13 kinin bu kazalardan dolayı vefat ettiği ifade edildi.  Raporda, kazalardan dolayı 118 kişinin yaralandığı, 88 aracın ise hasar gördüğü belirtildi.

Diğer hayvanlar için de tehlikeli

Raporda başıboş köpeklerin saldırısında ölen ve yaralanan hayvan sayısına da yer verildi. Söz konusu saldırılarda 201 küçükbaş hayvan telef olurken, 129 küçükbaş hayvanın ise yararlandığı kaydedildi. Ayrıca 2 at ve 12 yaban hayvanın da köpek saldırıları sonu telef olduğu vurgulandı. Kümes hayvanlarının da köpek saldırılarına maruz kaldığına değinilen raporda, bin 53 kümes hayvanının telef olduğu ifade edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir