• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Siyonist rejimden işgali meşrulaştırma çabası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi ve ihanet içerisinde olan kimi Filistinliler tarafından hazırlandığı belirtilen işgali meşrulaştırma çabası tepki çekti.

Söz konusu şeytani plana göre, Filistin'in 1967 Savaşı'nda işgal edilen Batı Şeria, Gazze ve Doğu Kudüs'ün büyük bir kısmında bağımsız bir Filistin devleti kurulması öngörülüyor. İşgali meşrulaştırma planına göre Siyonist rejim ve Filistin tamamen ayrı iki hükümete sahip olacak fakat bu hükümetler üst düzeyde güvenlik, altyapı ve iki toplumu etkileyen konularda koordine olması öngörülüyor. 

Şeytani plan, Batı Şeria'daki yaklaşık 500 bin Yahudi işgalcinin  de bulunduğu yerlerde kalmasını içeriyor. Buna göre sınıra yakın yerleşimler bire bir toprak değişimi karşılığında işgalcilere  dahil olurken bölgenin derinliklerinde işgalcilere  taşınma ya da Filistin devletinde kalıcı oturum sahibi olma hakkı tanınacak.

1948 savaşından sonra mülteci konumuna düşen aynı sayıda Filistinliye de Filistin devleti vatandaşı olarak kalıcı oturum hakkıyla siyonist rejimin işgal ettiği bölgelere  yerleşmelerine izin verilecek.

İşgali legalleştirmeyi amaçlayan bu planın Filistinlilerin ve İslam dünyasının tepkisiyle karşılaşacağı düşünülüyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir