• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Parasızlıktan Kör Olmayla Karşı Karşıya!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Gevaş Meslek Yüksekokulu Muhasebe bölümünden bu dönem mezun olan Çetin Ülker, 2005 yılında yakalandığı pakiderma periotos hastalığı ve gözlerindeki rahatsızlıktan kurtulmak istiyor. Yüz, el, ayak ve başındaki aşırı kırışıklıklı büyümeye neden olan hastalıktan kurtulup sağlığına kavuşmak isteyen Ülker, "Tedavi için Erzurum ve Ankara’daki çeşitli hastanelere gittim. Ameliyatla iyileşebilirsin ama 12 bin lira tedavi masrafı var dediler. Maddi durumumuz iyi olmadığı için bugüne kadar ameliyat olamadım.” dedi.

Ankara’daki bir hastaneye tedavi olmak için gittiğinde yeşil kartlı olduğunu öne sürerek kendisini tedavi etmediğini dile getiren Ülker, “2008 yılında bir hastanede muayene oldum. Bana ameliyatla iyileştirebileceklerini söylediler. O yıl ameliyatım için 12 bin TL para istediler. Babam çiftçi ve 8 kardeş olduğumuzdan dolayı bu parayı verme imkanım yoktu. O yüzden tedavi olamadım. O zaman hastalığım bu kadar ilerlememişti. Hastalığım her geçen sene daha da ilerliyor.” şeklinde konuştu.

Hastalığının sebep olduğu fiziki görüntüsünün hiçbir işe girememesine neden olduğunu aktaran Mehmet Ülker, sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaşlarım Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)’ye hazırlanırken ben o zaman rahatsızlığımdan dolayı hazırlanamadım. Bari çalışayım dedim. İş aramaya çıktım. İşverenler yüzüme bakıp iş vermediler. Babam bir lokantada bana bir iş görüşmesi ayarlamıştı. İş görüşmesi için gittiğimde adam yüzümdeki kırışıklıkları görünce ‘bizim işçi alma gibi bir durumumuz yok’ deyip bana iş vermedi. Bu dönem Muhasebe bölümünü bitirdim, ama hastalıklarımdan dolayı hiç kimsenin bana iş vereceğini sanmıyorum.”

Pakiderma periotos hastalığının Celal Bayar Üniversitesi’nde sınıf öğretmenliği bölümünde okuyan kardeşi Mehmet Ali Ülker`de (21) de olduğunu söyleyen Çetin Ülker, kardeşindeki hastalığın kendisindeki kadar ilerlemediğini ifade etti.

“KÖR OLMAK ÜZEREYİM”

Gözlerinin körlük derecesine vardığını dile getiren Ülker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “10 yaşımdan beri gözlük takıyorum. Gözlerimin derecesi en son noktaya gelmiş durumda. Doktorlar, ‘gözlerin için bir tedavi yapmazsan kör olma ihtimalin var.’ dedi. Maddi imkanlarım el vermediği için gözlerimi de tedavi edemedim. Ancak şu an önümü zor görüyorum.”

Başbakan başta olmak üzere yetkililerin kendisine bir yardım eli uzatmasını istediğini söyleyen Ülker, “Hastalıklarımın tedavilerinde maddi ve manevi olarak bana yardımcı olmalarını istiyorum. Sağlığıma kavuşup her genç gibi bir iş sahibi olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

İHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir