• DOLAR 32.254
  • EURO 35.158
  • ALTIN 2422.696
  • ...
ABD'den itiraf: Taliban'ın dahli yoktu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CENTCOM, ABD ordusunun Afganistan'dan çekilmesinin son aşamalarında Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının Abbey kapısında düzenlenen ve 14 ABD askerinin öldüğü bombalı saldırıya ilişkin soruşturmasını tamamladı.

Soruşturmaya ilişkin açıklamada bulunan CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, "Soruşturma, Abbey Gate'deki askerlerimizin de olduğu bir kalabalığın içinde tek bir aygıtın bilyeli patlayıcı ile infilak ettirilerek en az 170 Afgan sivil ve 14 ABD askerinin öldürüldüğünü tespit etti." ifadelerini kullandı.

Bu düzeneğin son derece tesirli olduğu, zırh ve miğfer kullanılmasına rağmen öldürülen ve yaralanan 58 ABD askeri üzerinde yapılan incelemede de doğrulandığını anlatan McKenzie, bu zırhların bilyeli rulmanları durdurduğunu ancak askerlerin vücutlarının kaplı olmayan yerlerinde feci yaralanmalara yol açtığını dile getirdi.

McKenzie, "Soruşturmada, bizden veya Afganlardan herhangi birinin silahla vurulduğuna veya öldürüldüğüne dair kesin bir kanıt bulunamadı." dedi.

Soruşturmayı yürütenlerden Tuğgeneral Lance Curtis de söz konusu saldırının tek bir patlayıcı ile yapıldığını ve müteakip herhangi bir saldırının gerçekleşmediğini kaydetti.

Curtis, saldırıdan hemen sonra ABD ve İngiliz askerlerinin uyarı ateşi açtığını ve bu ateşte de kimsenin vurulmadığını söyledi.

ABD'li general, "Askerlerin önünden uçuşan mermiler, karmaşık bir saldırı olduğu konusunda yanıltıcı oldu ama kesinlikle başkaca bir saldırı yoktu ve silah mermilerinden yaralanan kimse olmadı."

Bu haberler de ilginizi çekebilir