• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
BM'den Yunanistan'a 19 göçmen tepkisi: Şok edici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcülerinden Boris Cheshirkov, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, AA muhabirinin düzensiz göçmenlerin Yunanistan unsurlarınca Türkiye tarafına geri itilmesine ilişkin sorusunu cevapladı.

"GÖRÜNTÜLER KARŞISINDA ŞOK OLDUK"

Cheshirkov, düzensiz göçmenlerin ölümüne ilişkin haberleri medyada gördüklerini belirterek, "Bu görüntüler karşısında şok olduk ve derin üzüntü duyduk. Yunanistan-Türkiye sınırında insanların öldüğüne dair bize ulaşan raporlar var" dedi.

"İNSANLARIN KAÇAKÇILARA BAŞVURMASI ÖNLENMELİ"

Kendilerine ulaşan raporları teyit etmeye çalıştıklarını anlatan Cheshirkov, "Söyleyebileceğim şey, oldukça uzun bir süredir, özellikle son iki yıldır, kara ve deniz sınırlarında artan sayıda insan hakları ihlali raporları aldık" ifadesini kullandı.

Sözcü Cheshirkov, 19 düzensiz göçmenin Türkiye-Yunanistan sınırında donarak hayatını kaybettiği yönündeki haberleri "alarm verici" olarak niteleyerek, "İnsanların kaçakçılara başvurmasını engelleyebilecek düzenli ve güvenli yolların oluşturulması da dahil bu tür trajik ölümler önlenebilir" dedi.

GÖÇMENLERİ GERİ İTİLMESİNE TEPKİ

Avrupa sınırlarında düzensiz göçmenlerin geri itilmesine tepki gösteren Cheshirkov, "Avrupa'da artan sınır kısıtlamaları ve geri itmeler, mülteci ve göçmenleri daha riskli rotalara yönlendiriyor. Bu da insanların kendilerini, hayatlarını ve çocuklarını daha fazla riske attıkları anlamına geliyor" uyarısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir