• DOLAR 32.38
  • EURO 34.691
  • ALTIN 2412.371
  • ...
Babacan'dan Kürd meselesi açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İttifak tartışmalarına değinen Babacan; ''Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla alakalı somut isimler üzerinden tartışma ya da değerlendirme yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Biraz daha seçime yaklaşmamız gerekiyor. Eğer ortak adaylık söz konusu olacaksa, bu ittifakta olan partilerin konuşması gereken konu. Biz bugün itibarıyla herhangi bir ittifakta değiliz.
İleride ne olur, bilemiyoruz. Eğer bir ittifak olacaksa, bu ittifakın mümkünse bir ortak aday çıkarması daha tercih edilecek bir modeldir. İttifakta olmayan bir partinin cumhurbaşkanı adayı doğal olarak kendi genel başkanıdır. İttifakta olacak partilerin ortak aday belirlemesini çok faydalı görüyorum.'' dedi. 

 ''Kürd sorunu çalıştığımız bir konu'' diyen Babacan; ''Sorunun varlığını kabul etmek gerekiyor. Erdoğan geçen sene Diyarbakır'a gitti, ‘Eskiden ne söylediysem arkasındayım' dedi. Ankara'ya döndü, çark etti. Diyarbakır'da başka, Bahçeli'nin yanında başka konuştu.
Ankara'da oturduğunuz yerden ya da Bahçeli'nin konutundan, partilerin genel merkezinden konuşmak kolay. Gelin, ‘Kürd sorunu var mıdır, yok mudur?' diye Kürd vatandaşlarımıza sorun. Partimizin çatısı altında çözüm sürecinin içinde olan, artısıyla, eksisiyle, her şeyiyle o sürece vakıf olan arkadaşlarımız var. Bu işin hafızası önemli. Tarihten ders alırsanız, aynı hataları tekrarlamazsanız daha iyi bir gelecek herkesi bekler.'' ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir