• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başbakan Yardımcısı Arınç Siirt`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Özel uçakla Siirt`e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı, Siirt Havaalanı`nda Vali Ahmet Aydın ve diğer yetkililer karşıladı.

 

Silahların susmasının, kan dökülmesinin önlenmesinin ve bu çekilme sürecinin başlamasının milletimizi 7`den 70`e ne kadar mutlu ettiğini görüyorum.

 

Havaalanı’ndan Valiliğe geçerek Vali Ahmet Aydın`ı makamında ziyaret eden Arınç, burada yaptığı açıklamada, Siirt`in tarihte çok önemli işler başardığını ve büyük hizmetler yaptığını ifade etti.

 

Devlet ile PKK arasındaki şiddet sorununun çözüm sürecinden bahseden Bülent Arınç,  "Son günlerde yaşadığımız bu çözüm sürecinde memleketimizde çok güzel karşılandık. Ben her yere gidiyorum, herkesi dinlemeye çalışıyorum, herkesi anlamaya çalışıyorum. Yani silahların susmasının, kan dökülmesinin önlenmesinin ve bu çekilme sürecinin başlamasının milletimizi 7`den 70`e ne kadar mutlu ettiğini görüyorum. Bu Siirt için de böyledir, Şemdinlimiz için, İstanbul, Bursa için de böyledir. Dolayısıyla Siirt, esasen bir barış kenti olarak, bu çözüm sürecini en iyi anlayacak, en çok destek olacak şehirlerimizden birisidir. Benim buradan aldığım intiba da, hamdolsun çözüm sürecine en büyük destek veren illerimizden birisinin Siirt olduğu gerçeğidir. İnşallah Allah sonunu hayretsin, sonuna kadar güzel gitsin" ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Yardımcısı Arınç, valiliğin ardından Siirt Belediyesi`ni de ziyaret etti. (Hamza Kezer – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir