• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
İran Dışişleri Bakanından BAE'ye "işgalci rejim" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahyian, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran medyasına göre ikili ilişkiler ve bazı bölgesel konular ele alındığı görüşmede Abdullahiyan, İran-BAE arasındaki ilişkilerin iyi yönde ilerlediğini ifade etti.

Abdullahiyan, Yemen'deki savaşın devam etmesinin ve çatışmaların yayılmasının tarafların ve bölgenin de yararına olmadığına inandıklarını ifade etti.

Siyonist işgal rejiminin bölgedeki varlığını tüm ülkeler ve bölge için bir tehdit olarak nitelendiren Abdullahiyan, "Kriz yaratanların bölgede bulunmasını önlemek için çaba sarf edilmelidir." ifadesini kullandı.

Al Nahyan ise görüşmede ülkesinin, İran ile ilişkilerini geliştirme konusunda ciddi ve çeşitli alanlarda ikili görüşmelerin devam etmesini gerekli gördüğünü kaydetti.

Al Nahyan, Yemen'deki krizle ilgili olarak, "Tüm Yemenli tarafları Birleşmiş Milletler'in desteğiyle siyasi bir çözüme ulaşmaya teşvik etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Siyonist işgal rejimiyle normalleşen BAE, geçtiğimiz günlerde işgalci rejimin lideri Hertzog'u kabul etmişti. Yemen'deki Ensarullah Hareketi de Hertzog'un BAE'de olduğu sıralarda balistik füze saldırısında bulunmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir