• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD, Atme'de katliam yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekim 2019'da DEAŞ'ın lideri Ebubekir el Bağdadi'yi hedef alan ABD'nin başını çektiği koalisyon, bir kez daha Türkiye- Suriye sınırında baskın düzenledi. El Kaide bahanesiyle düzenlenen baskında 13 kişinin öldüğü belirtiliyor.

ABD HELİKOPTERLERİ BİNLERCE SURİYELİ'NİN BARINDIĞI ATME'YE İNDİ
Uluslararası haber ajansları tarafından 04.32'de 'acil' koduyla dünyaya duyurulan baskına katılan helikopterler, Suriye'nin kuzeyindeki ABD üssünden havalandı. Amerikan helikopterleri, Türkiye sınırına sıfır noktada yerinden edilmiş yüz binlerce Suriyeli'nin barındığı kampa ev sahipliği yapan Atme'ye indi.

GECE YARISI ÇIKAN ÇATIŞMA SAATLERCE SÜRDÜ
Muhaliflerin kontrolündeki İdlib'de gerçekleşen operasyonda, ABD askerlerinin hedefinde El Kaide'ye bağlı gruplar vardı. Gece yarısı çıkan çatışma saatlerce sürdü, patlamalar sınırın iki yanında da yankılandı. Agence France-Presse (AFP) haber ajansına konuşan bölge sakinleri, çatışma sırasında bomba ve silah sesleri duyduklarını söyledi.

CESETLERİN ARASINDA KADIN VE ÇOCUKLAR DA VAR

ABD Merkez Komutanlığı idaresindeki özel kuvvetler bu akşam Suriye’nin kuzeybatısında Türkiye sınırına ve mülteci kamplarına yakın olan Atma bölgesine hava saldırıları düzenledi.

ABD'li yetkililer her ne kadar saldırıların silahlı gruplara yapıldığını açıklasa da bölgeden paylaşılan görüntüler yine kadın ve çocukların hedef alındığı gösterdi.

Sivil Savunma ekibi Beyaz Baretlililer, saldırıya ilişkin yaptıkları açıklamada, "Amerikan güçlerinin gece yarısından hemen sonra düzenlediği hava operasyonunun ardından meydana gelen bombalı saldırı ve çatışmalarda 6'sı çocuk ve 4'ü kadın en az 13 kişi hayatını kaybetti." dedi.

Yerel sakinlerin paylaştığı videolarda ise aralarında çocukların da olduğu cesetlerin vücut bütünlüklerinin bozulduğu görüldü. 


ABD'DEN OPERASYONA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELMEDİ
Operasyondan önce ABD'nin başını çektiği sözde DEAŞ karşıtı koalisyona ait savaş uçaklarının bölgede uçtuğu biliniyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, F-16 savaş uçaklarının İdlib ve Halep semalarında göründüğünü bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, operasyona ilişkin yorum isteğine henüz geri dönüş yapmış değil.

BAĞDADİ OPERASYONUNDAN BU YANA EN BÜYÜĞÜ
Washington merkezli Ortadoğu Enstitütüsü'nün kıdemli uzmanı Charles Lister, iki saati aşan operasyonun El Bağdadi'nin öldürülmesinden bu yana gerçekleşen en büyük operasyon olduğunu söylüyor. Lister'ın verdiği bilgiyi, AFP haber ajansına konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yöneticisi Rami Abdel de doğruluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir